Danmarks største firmafest: 19.000 ansatte fester

Den yngste deltager er 15 år og den ældste er 74 år gammel

01:28

Dansk Supermarked holder søndag Danmarks største firmafest, når ansatte fra hele landet strømmer til virksomhedens begivenhed i Aarhus.

- Der kommer 19.000 og det bliver fantastisk, siger logistikchef i Dansk Supermarked, Ole Thomsen.

De 19.000 mennesker har dog ikke skulle fragte sig selv til den østjyske by. Dansk Supermarked har nemlig også sørget for transporten, og det har været lidt af en udfordring.

- Vi har arbejdet et halvt år på at få det her til at gå op i en højere enhed, vi skulle flytte 19.000 medarbejdere, og det i sig selv er jo en kæmpe udfordring, siger Ole Thomsen.

færger, fly og busser

Deltagerne er blevet fragt ind via luften, på jorden og på vandet.

- Det gør man ved at bruge et fly, cirka 300 busser, fire færger og så en rigtig god plan, siger Ole Thomsen.

For nogen af de ansatte har der været rigtig langt til Aarhus, og de har derfor været meget tidligt oppe.

- Folk kommer hertil fra hele landet, dem, der kommer længst væk fra, kommer fra Bornholm, og dem, der er tættest på, er dem der arbejder i Aarhus. De første skulle afsted klokken fire i morges, og det har de jo selvfølgelig skulle gøre, for at vi kunne få det hele til at hænge sammen, siger Ole Thomsen.

42.000 liter øl

Det har dog ikke kun været en udfordring at fragte folk til Aarhus. At skulle skaffe drikkevarer til 19.000 mennesker er heller ikke nogen nem opgave.

- Jeg tror, der er 42.000 liter øl i to kæmpe store tankvogne, siger Ole Thomsen.

De ansatte i Dansk Supermarked får blandt andet fornøjelse af at opleve store danske kunstnere som Lukas Graham, Gnags og Christopher.

Øverst i artiklen kan du se interviews og billeder fra begivenheden