Danmarks første mand i rummet inspirerede i Aarhus

Andreas Mogensen holdt foredrag i Aarhus søndag

03:15

1 af 2

Danmarks første mand i rummet, Andreas Mogensen, indtog søndag Aarhus, hvor han tre forskellige steder holdt foredrag.

TV 2 | ØSTJYLLAND var med på Moesgaard Museum, hvor Andreas Mogensen glædede sig til at fortælle.

- Rumfart er rigtig inspirerende. Det taler til vores naturlige nysgerrighed og trang til at udforske vores omgivelser, så man kan virkelig mærke, at folk interesserer sig for rumfart, siger Andreas Mogensen.

For et halvt år siden befandt han sig 400 kilometer over jorden og bevægede sig med 28.000 kilometer i timen. Et faktum, der giver både respekt og beundring.

- Jeg synes, han er en stor inspiration til mange unge, og jeg synes, det er helt fantastisk, at han er den første dansker i rummet. Jeg har virkelig stor respekt for det, siger den 12-årige skoleelev fra Søften, Alfred Lynge Mikkelsen, der var med til foredraget.

Rum-amok: Billetter revet væk

For Andreas Mogensen er det vigtigt, at befolkningen vil fortsætte med at interessere sig for rumfart - for det er den eneste måde, man kan få svar på nogle spørgsmål, der kan ende med at være særdeles vigtige.

- At finde ud af, om vi kan leve derude og har en fremtid derude. Det er det, det handler om. Vil vi kunne have baser på månen eller kunne sende astronauter til Mars, spørger han.

Mød Andreas Mogensen i indslaget øverst i artiklen.