Danmarks bedste hotdog blev kåret på Tangkrogen
Søndag blev der på Tangkrogen i Aarhus dystet om at lave landets bedste hotdog
Et skinke-søm i åben kano eller en flæske-kæp i slåbrok. Pølsemandens hotdog har mange navne, og i forbindelse med Food Festival i Aarhus blev der i dag holdt danmarksmesterskaber i at lave den bedste hotdog.
Slagtere og pølsemænd fra det meste af landet var strømmet til byen for at deltage i konkurrencen.
- Det her det er ikke for sjov, siger slagtermester Brian Flink Pedersen fra Silkeborg.
Han har de seneste to år vundet førstepladsen i kategorien: Traditionel hotdog.
- Vi håber jo på et hattrick, men man kan ikke vide sig sikker på nogen måde, siger han.
Hotdogcyklen dyster også
Der er nemlig kommet nye spillere på banen. Det er blandt andre tre kammerater fra Handelshøjskolen i Aarhus, som mener, at de kan lave landets bedste hotdog, selvom de kun har været i branchen med deres hotdogcykel i et halvt år.
- Vi har allieret os med en bager og en slagter ud fra Odder, så vi har nogle rigtig gode pølser og nogle lækre brød, og så er det hele hjemmelavet, siger Mikkel Juhl Olsen, der er medindehaver af Hotdogcyklen.
Der blev både kæmpet om smag og udseende, og dommerne var begejstrede.
Hotdogcyklen løb med andenpladsen, og slagtermesteren fra Silkeborg scorede sit hattrick og vandt endnu en gang førstepladsen.
- Vi kan jo bruge det i vores daglige markedsføring, hvis kunden er lidt i tvivl om, hvorvidt de skal købe en hotdog eller ej. Så er det jo det bedste argument, at vi er Danmarks bedste, siger Brian Flink Pedersen.
Der blev også dystet i kategorien gourmethotdogs, hvor 16 kokke fra nogle af landets bedste spisesteder stillede op, og her løb gourmetkokken Jeppe Foldager fra restauranten Alberto K med førstepladsen.
Se mere fra hotdog-konkurrencen i TV-indslaget øverst på siden.