Danmark kan miste 49'ers OL-plads

Aarhusianske Jonas Warrer afbryder samarbejdet med makkeren Anders Thomsen

Jonas Warrer her med en tidligere makker, Søren Hansen. Foto: Christian M. Borch / Sejlsport.dk

Med blot fem måneder til OL i Rio er det danske sejlerlandshold ramt af et tilbageslag.

Aarhusianske Jonas Warrer og Anders Thomsen opgiver deres videre samarbejde i 49er-klassen, og det afbrudte samarbejde kan koste dansk OL-deltagelse i bådklassen.

- Hvis en ny besætning formår at levere resultater med rimeligt OL-perspektiv, så vil der være mulighed for at indstille dem til OL-udtagelse. Men det bliver en krævende udfordring med så kort forberedelsestid. Lykkes det ikke, må vi formentlig opgive at stille op med en 49'er i Rio, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, i en pressemeddelelse.

Brud skyldes personlige forhold

Årsagen til det afbrudte samarbejde skyldes indbyrdes personlige forhold.

- Jonas og Anders har i længere tid haft mere end svært ved at få deres samarbejde til at fungere på det personlige plan. Vi har gennem hele perioden og med alle tænkelige midler - blandt andet samtaleforløb med Team Danmarks sportspsykolog - forsøgt at rette op på tingene, men må desværre konstatere, at vi ikke kan finde en holdbar løsning. Derfor må vi desværre opgive projektet med Jonas og Anders og søge andre muligheder med henblik på OL, siger Thomas Jacobsen.

Skal have ny 49er-makker

Som en afgørende pointe understreger Thomas Jacobsen, at hensynet til det samlede OL-hold vægter højere end hensynet til en enkelt besætning.

- Én af dansk sejlsports største styrker er, at vi tager til de store stævner som et samlet hold, hvor alle deler viden og bakker hinanden op. Det er en styrke, som skaber resultater, og som andre nationer misunder os. Vi hverken kan eller vil risikere, at hele vores OL-hold bliver påvirket negativt af én båd, der ikke fungerer. Derfor kan vi ikke presse yderligere på for at holde Jonas og Anders sammen i 49eren,fastslår Thomas Jacobsen.

Warrer med ny gast

Jonas Warrer (36), der vandt OL-guld i 2008 med Martin Kierketerp, stoppede i juni 2014 samarbejdet med Peter Lang.

Trods endnu et brud fastholder han dog sin ambition om at deltage ved OL i Rio med en konkurrencedygtig dansk 49er.

I disse dage er Warrer taget til Mallorca for at træne sammen med Christian Peter Lübeck (24), tidligere 49er-sejler, som de seneste knap to år har været en del af det danske Nacra 17-projekt, hvor han har sejlet med Lin Ea Cenholt.