Daniel fra Aarhus er Danmarks dygtigste til matematik

I en national matematikkonkurrence har Daniel Bay Deutch fra Aarhus Katedralskole scoret toppoint og er dermed Danmarks bedste til faget. Som en der altid har været den bedste i klassen, glæder han sig nu til at mødes med andre ligestillede.

Daniel Bay Deutch har altid været god til matematik. Faktisk har han ikke oplevet, at der nogensinde er nogen, der har været bedre end ham til at regne og løse ligninger.

Nu har han papir på at være den bedste. Han har nemlig vundet den nationale matematikkonkurrence Georg Mohr og er dermed den bedste gymnasieelev i hele Danmark til matematik.

Med 20 point har Daniel Bay Deutch fra 2.a på Aarhus Katedralskole scoret toppoint, og det kommer bag på geniet selv.

- Jeg var ret chokeret. Jeg troede, at der lige var et enkelt eller to point, der var smuttet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Fælles om matematik

Med sejren følger en invitation til et vinderseminar. Her mødes de 48 gymnasieelever, der har fået 14 point eller derover for at træne flere matematikopgaver.

Selvom det i år bliver afholdt virtuelt, er det noget den 19-årige gymnasieelev ser frem til.

- Jeg er meget spændt, siger Daniel Bay Deutch.

Hvad er Georg Mohr-konkurrencen?

Han har tidligere været alene om sin store interesse for matematikken, så udsigten til at møde landets bedste matematikere vækker begejstring.

- Jeg tror, det er federe at gå op i en interesse sammen, så jeg glæder mig til at være sammen med så mange andre, der også er gode til matematik og er interesserede i det, siger Daniel Bay Deutch.

Håber på flere konkurrencer

Forud for Georg Mohr-konkurrencen har Daniel Bay Deutch trænet matematikopgaver to-tre timer om dagen siden starten af december.

På seminaret skal der løses endnu flere matematikopgaver. Der er nemlig mulighed for at blive udtaget til yderligere to vigtige matematikkonkurrencer.

Til Den Nordiske Matematikkonkurrence sender Danmark 20 elever afsted. Det regner Daniel Bay Deutch med at blive udtaget til. Af de 20 udvælges seks til at deltage i Den Internationale Matematikolympiade, og her er han mere usikker på sine chancer.

- Jeg tør ikke at sige ja, men jeg håber. Og hvis jeg træner hårdt nok, tror jeg på det, siger han.

Hans matematiske evner håber han også at kunne bruge i fremtiden, hvor han drømmer om at studere forsikringsmatematik på Københavns Universitet.