Daginstitution udbrændt i nat: - Det er trist at se

En daginstitution i Aarhus-forstaden Højbjerg udbrændte natten til fredag

01:57

Intet stod til at redde, da den integrerede institution Kløverhulen udbrændte natten til fredag.

Foto: Local Eyes

1 af 3

En integreret daginstitution er nedbrændt natten til fredag.

Der er tale om institutionen Kløverhulen, som ligger på Nygårdsvej i Højbjerg ved Aarhus.

Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at der var brand i bygningen klokken 00.22.

Da vi kommer derud, er der ild i hele tagkonstruktionen.

Peter Tholstrup Jørgensen, vagtchef

- Nogen beboere tæt på kan se, at det brænder. Da vi kommer derud, er der ild i hele tagkonstruktionen. Og vi kan se, at det bliver svært at redde noget af bygningen, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Peter Tholstrup Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Du kan se flere billeder fra Local Eyes her.

Meget voldsomt

Slukningsarbejdet har varet helt frem kort før klokken 05.00 natten til fredag. Østjyllands Brandvæsen fik assistance fra flere stationer til arbejdet, og havde en stor styrke sat på opgaven.

00:34

VIDEO: Indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Søren Møller, kalder branden i den integrerede institution Kløverhulen for meget voldsom.

Luk video

- Det var meget voldsomt, da vi kom derud. Der blev rekvireret assistance fra flere stationer, siger Søren Møller, der er indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen.

- Børnehaven ligger i et område, hvor man sent opdager, at der er ildebrand. Så ilden har brændt et stykke tid. Det er total brændt ned, siger Søren Møller.

Trist at se

Martin Hundrup er dagtilbudsleder i Holme-Rundhøj, der også omfatter institutionen Kløverhulen.

- Jeg blev ringet op af brandvæsenet og fik at vide, at en børnehave brænder. Det er trist at se en bygning, som var fuld af liv og glade børn i går, nu ser væsentlig anderledes ud, siger Martin Hundrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er trist at se en bygning, som var fuld af liv og glade børn i går, nu ser væsentlig anderledes ud.

Martin Hundrup, dagtilbudsleder

Efterfølgende har han forsøgt at få et overblik over skaderne. Det har ikke været så svært: Institutionen er totalt brændt ned.

Derudover har han lagt en plan for, hvad der skulle ske med alle de børn og ansatte, der skulle have haft deres gang i Kløverhulen fredag.

01:00

VIDEO: Her kan du se et interview med dagtilbudsleder for Holme-Rundhøj, Martin Hundrup og Rania Badra, der er forælder til en lille pige, der går i den nu nedbrændte institution Kløverhulen.

Luk video

- Vi har sikret, at der er pasning til børnene i omkringliggende institutioner. Personalet fra Kløverhulen er med for at passe dem, siger Martin Hundrup.

Der er også lagt en plan for, hvor børnene skal være de næste uger.

00:26

VIDEO: Martin Hundrup fortæller om planen for børnene fremadrettet. 

Luk video

- Det er kun den ene af de to bygninger, der er blevet berørt af branden. Så de mindste børn rykker tilbage i den bygning, der ikke er berørt af branden, og får deres normale hverdag tilbage. De største børn får en uge mere i en af de omkringliggende institutioner, mens vi gør en børnehave, som står tom lige nu, klar til brug til mandag om en uge, siger Martin Hundrup. 

Rania Badra er forældre til en pige, der går i Kløverhulen.

- Jeg har det ikke så godt. Det er svært at forklare en lille pige, at hendes børnehave er brændt ned, siger Rania Badra til TV2 ØSTJYLLAND.

 

Ukendt årsag

Det er endnu for tidligt at sige, hvad der var årsag til branden.

Daginstitutionen Kløverhulen udbrændte natten til fredag. 

- Nu bliver det videregivet til brandefterforskning. De skal have snakket med nogen af de mennesker, der har med institutionen at gøre, siger Peter Tholstrup Jørgensen

Der var ingen mennesker til stede i Kløverhulen, der er en integreret institution for børn fra 0 til 6 år.

  Foto: Google Maps