Cykel-millioner ruller til Aarhus

Aarhus Kommune får 24,8 millioner til cykelprojekter

Regeringen har fordelt 253 millioner kroner fra tre puljer til trafikprojekter, og det får Aarhus blandt andet godt af.

Det fremgår af en trafikaftale mellem regeringspartierne SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Pengene kommer fra én milliard kroner, som blev afsat, da regeringen droppede sit løfte i regeringsprogrammet om en betalingsring omkring København.

Det oplyser transportminister Magnus Heunicke (S).

- Det er en kvart milliard kroner, som går målrettet til konkrete projekter. Det handler om supercykelstier og sikker cykelparkering. Selvfølgelig i København, men også i Aarhus, Aalborg og Esbjerg, siger Magnus Heunicke.

Der er også en pulje, som forbedrer den kollektive trafik udenfor de store byer. Der er bedre adgang for busser, som har svært ved at komme frem i de større byer, siger transportministeren.

24,8 millioner til Aarhus

Cykelaftalen sender næsten 25 millioner kroner til Aarhus Kommune. Det betyder, at der blandt andet kan etableres et cykelparkeringshus ved Aarhus Hovedbanegård, tre automatiske cykelparkeringsanlæg og etablering af 23 transitterminaler ved den kommende supercykelsti og langs den nye letbane. I alt etableres 4.200 nye cykelparkeringspladser rundt omkring i kommunen.

- Det betyder et kæmpe løft for den kollektive trafik i Aarhus og de rigtig mange aarhusianere, der cykler på arbejde, studiet eller til banegården får nu nemmere ved at stille cyklen fra sig, siger Jonas Dahl (SF), der er folketingsmedlem, i en pressemeddelelse,

Også tidligere borgmester i Aarhus, Nicolai Wammen (S), der er nuværende forsvarsminister, jubler over aftalen.

Kæmpe løft

- Det er et kæmpe løft til Aarhus som cyklisternes by. Det er både godt for miljøet og for sundheden, når vi cykler. Jeg er glad for, at vi nu har fundet penge til at give cyklismen endnu et vigtigt skub i den rigtige retning, siger Nicolai Wammen.

Cykelparkeringsprojektet i Aarhus indeholder tre automatiske cykelparkeringsanlæg, som endnu ikke findes andre steder i Danmark.

- Jeg er glad og stolt over, at Aarhus nu igen går forrest og viser cykel-vejen. Cykelparkeringsanlægget bliver det første af sin art i Danmark. Det er resultatet af en klar grøn vision og godt samarbejde mellem kommunen og regeringen, siger Nicolai Wammen.

Folketingsmedlem og trafikordfører Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti glæder sig også over aftalen.

- Det er en rigtig god aftale, siger han.