Crowdfunding succes for Sculpto

Efter 15 dage har iværksættervirksomheden indsamlet 150.000 kroner

Foto: Pressefoto Sculpto

Iværksættervirksomheden Sculpto har oplevet stor succes med deres crowdfunding kampagne og er på halv tid nået i mål med at indsamle 150.000 kroner.

- Det er helt fantastisk. Vi vidste ikke, hvordan det ville blive modtaget, men vi har gjort rigtig meget for at få det ud og få det til at sprede sig. Og allerede syv timer efter, vi åbnede for kampagnen, havde vi nået 50 procent af beløbet. Derefter gik det lidt i stå, men her til sidst har det så taget fart igen. Og derfor har vi allerede nået vores mål på 150.000 kroner, siger Jacob Lindeberg til TV2 | ØSTJYLLAND.

De unge iværksættere, der har stiftet virksomheden Sculpto, vil sælge 3D printere til hjemmet, hvor man ved hjælp af en app kan printe, bygge og samle sit eget legetøj.

Iværksætterne deltog i DR's program Løvens Hule, hvor programmets investorer var positive over for ideen. Så positive at to af dem, Tommy Ahler og Birgit Aaby, ønskede at investere 600.000 kroner i virksomheden, men samtidig ville de have 40 procents ejerskab i virksomheden.

De tre aarhusianske værksættere ønskede dog ikke at afgive 40 procent af virksomheden, og derfor takkede de nej til pengene, og besluttede efterfølgende at satse på crowdfunding.

Fremtidens legetøj tæt på at se dagens lys

Selvom målet på de 150.000 kroner er nået, så kører kampagnen videre 16 dage endnu, og Sculpto kan altså nå et endnu højere beløb.

- Det ser rigtig godt ud, men vi arbejder stadig på at få spredt budskabet længere ud. Vi tror på, at konceptet kommer til at gøre en stor forskel på måden familier er sammen på. De penge, vi samler ind gennem crowdfunding, skal bruges til opstart af produktion, støbeforme og lignende, fortæller Jacob Lindeberg til TV2 | ØSTJYLLAND.