Ungdomsskole producerer frivilligt værnemidler til sundhedsvæsenet

Mere end 1900 medlemmer af Facebook-gruppen "DK Makers mod Corona" printer, samler og sender 3000 visirer dagligt til sundhedsvæsenet og borgere i kampen mod coronasmitte.

03:01

I videoen kan du se hele indslaget om de mange private, der hjælper med at producere værnemidler til det danske sundhedsvæsen.

Mange private er begyndt at byde sig til for at hjælpe med at lave værnemidler til sundhedsvæsenet, der kan hjælpe personalet med at beskytte sig mod smitte med coronavirus.

Læs også Præst lægger 22 meter lang dug ud: Skal vise fortællingen om påsken

En af de private, der har taget sagen i egen hånd, er ungdomsskolen Ung i Aarhus, der med hjælp fra en flok unge og 3D-printere lige nu producerer visirer til sygehusvæsenet.

- Der er et stort behov for, at alle, der har mulighed for at hjælpe, gør det, de kan, siger Anders Kiel, der er lærer ved ungdomsskolen Ung i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

På billedet holder lærer, Anders Kiel, et eksempel på de visirer, som mange private lige nu producerer til sundhedsvæsenet.

Private printer, samler og sender 3000 visirer dagligt

En af de unge, der har valgt at hjælpe til, er 15-årige Oscar Nklamicrescees fra Tulstrup.

- Det er dejligt at kunne være med til at have indflydelse på noget lidt større og ikke bare være en af de dovne teenagere. Det er jo en lille ting for mig, men en stor ting for nogle andre, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Ungdomsskolen er ikke de eneste private, der har valgt at tilbyde sin hjælp. Det har over 1900 medlemmer af Facebook-gruppen "DK Makers mod Corona" også valgt at gøre. Det er alt lige fra private borgere til små virksomheder og til biblioteker, der hjælper til. 

Det er dejligt at kunne være med til at have indlydelse på noget lidt større og ikke bare være en af de dovne teenagere. Det er jo en lille ting for mig, men en stor ting for nogle andre.

Oscar Nklamicrescees, 15 år, Tulstrup

Medstifter af Facebook-gruppen, Jonas Damm Hermansen, fortæller, at de printer, samler og sender 3000 visirer hver dag, og at der er stor efterspørgsel på dem.

- Vi bliver fuldstændig lagt ned af henvendelser fra hele landet. Alle typer af sundhedsfagligt personale spørger, om de kan få nogle visirer, siger Jonas Damm Hermansen fra Facebook-gruppen "DK Makers mod Corona" og fortæller, at også private efterspørger dem.

02:48

I videoen kan du høre Jonas Damm Hermansen, medstifter af Facebook-gruppen "DK Makers mod Corona", fortælle om, hvordan hele produktionen og distributionen af værnemidlerne foregår.

Luk video

Kvaliteten er god

Josephine Baden Bøndergaard er intensivsygeplejerske hos Nordsjællands Hospital, og hun er en af dem, der sørger for, at kvaliteten af visirerne er, som den skal være.

- Jeg synes, den er rigtig god. Toppen er fuldstændig lukket, og det er super vigtigt for, at vi ikke får host og nys ned oppe fra, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi bliver fuldstændig lagt ned af henvendelser fra hele landet. Alle typer af sundhedsfagligt personale spørger, om de kan få nogle visirer.

Jonas Damm Hermansen, medstifter, Facebook-gruppen "DK Makers mod Corona"

Hun fortæller, at sundhedspersonalet er lykkelige for, at så mange private producerer visirer for at hjælpe til.

- Normalt bruger vi ikke mange visirer, og derfor er der ikke købt mange ind i regionen i forvejen. Så dét, at vi pludselig kan få en masse visirer, og at vi også har mulighed for at skifte dem, det betyder alt, siger Josephine Baden Bøndergaard.

Læs også Lærerforening anbefaler at droppe afgangsprøver: - Det er for tidligt at beslutte, mener skoleelever