CNN besøgte aarhusiansk festival

I disse dage er der på Moesgaard Museum nordisk festival med en masse aktiviteter med Norden og vikingerne som tema. Det lokkede verdens største tv-station til

Den mest dominerende historiske handelsvej mellem det Europa vi kender i dag og Østen er i øjeblikket omdrejningspunktet for en tv-serie på CNN. Der er tale om den såkaldte silkevej, og dens møde med de skandinaviske vikinger fik i dag stationen til Moesgaard Museum.

Her præsenterer Folkeuniversitetet festivalen 'Nordiske Nätter', som har fokus på kultur og viden om Norden. Under den er der så et tema om vikingerne, som passer ind i CNNs planer.

Aarhus får nordisk festival

- Vi kigger på silkevejen med et historisk og nutidig blik på tre områder. Det er rav, bådbyggeri og arkæologi, hvor vi blandt andet kan få viden om det sidste på Moesgaard Museum, forklarer producer hos CNN, Susanne Gargiulo.

Ikke meget bedre end disse dage

Det er således især vikingerne og deres adfærd og rejsemønstre, der er interessante i forhold til den nordiske festival i Aarhus.

- Og så er det jo bare svært at finde vikingerne ude på gaden, så det er oplagt at være her, hvor de er sammen med en masse eksperter, siger Susanne Gargiulo.

På museet hilser de tv-stationen velkommen. Også selv om det var med meget kort varsel, den meldte sin ankomst.

- Vi blev ringet op og kunne godt høre, at de gerne ville filme herfra snart og meget gerne allerede den følgende weekend. Men det kunne så heller ikke passe meget bedre, for det var her, vi havde festivalen "Nordiske Nätter". Så hvis de vil vide noget om vikingerne og nordisk kultur, så har de faktisk tre dage her med om Nordens fortid, nutid og fremtid, fortæller Sara Heil Jensen fra Moesgaard Museum.

Se indslag fra besøget øverst på siden

Covid19 corona indlagte

Første tilfælde af sydafrikansk coronavariant fundet i Danmark

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

regionshospital silkeborg

Patienter og personale evakueret på sygehus efter anmeldelse om røg

20210107-113242-L-1920x1054we

Vinterens koldeste nat og morgen: Mere end 10 graders frost

Fængselsmuseet Fængslet

Folk stod i kø for at komme i Fængslet