Christina fik stress to gange - så begyndte hun at gå

22-årige Christina Holm har i en ung alder været ramt af stress flere gange. Et godt råd fra hendes psykolog følger hun stadig.

Christina Holm har haft stress to gange. Det hjalp hende at begynde at gå ture et par gange om ugen.

Høretelefoner i øret, kondiskoen på og ud på stierne. Det er opskriften på mental velvære for 22- årige Christina Holm, der lørdag deltog i en alternativ udgave af ECCO Walkathon.

Første gang hun fik konstateret stress gik hun i 9. klasse, og det sidste år på gymnasiet blev hun igen ramt. Hendes psykolog gav hende et simpelt råd, som hun stadig bruger til at holde stresssymptomerne væk: Gå en tur og forsøg at koble af. 

-  Jeg kan godt blive presset engang i mellem, og så er det rigtig dejligt, at man kan gå en tur og få afløb for nogle tanker, siger Christina Holm. 

Lørdag gælder det andre 

Hun deltager lørdag i ECCO Walkathon, der i år forløber en del anderledes, end det plejer. I stedet for at gå sammen deltager de mange tusinde, der går for at støtte en god sag, via digitale medier. 

Læs også Ny vandrerute på 36 kilometer: Følg sporet af den gamle jernbane

Fodmotionisterne skal tage et billede undervejs og dele det under hashtagget #ECCOWALKATHON2020. For hvert billede donerer ECCO fem euro til SOS-Børnebyerne og Hjerteforeningen.

Slukker for tankerne 

Christina Holm er glad for at kunne hjælpe andre ved at gå. Til daglig er det hende selv og hendes mentale velvære, der nyder godt af vandreturene. 

- Normalt vil jeg tage musik i ørerne, bare gå , se på naturen og tænke på ingenting. Bare få helt fuldstændig ro og lade op, siger hun. 

Lørdag går hun tre kilometer, men hendes ture kan sagtens blive op til ti kilometer lange, fortæller hun. 

Læs også Tøfting taget på ordet – drager ud på 80 km lang gåtur