Christians ven druknede: - Dejligt, at der endelig kommer hegn

Aarhus Kommune vil sætte hegn op ved Europaplads ved Aarhus Å for at forhindre, at flere falder i vandet og drukner

02:49

VIDEO: Christian Kaufmann Olsen mener, at det er på tide, at der kommer et hegn ved åen i Aarhus.

OBS: Efter vi har sendt indslaget søndag, er vi blevet gjort opmærksomme på, at det er Missing Peope og ikke Missing People Denmark, der har været med til at lede en 27-årige mand ved Åboulevarden i Aarhus.

For snart to år siden var Christian Kaufmann Olsen til fest med sin ven og studiekammeret Nick Langkjær Hansen, men da de skulle i byen, splittede de op, og det er sidste gang, han så sin ven.

Tre måneder senere blev Nick Langkjær Hansen fundet død i Aarhus Havn.

Læs også Politiet bekræfter: Død person er Nick Langkjær Hansen

- Det kan slet ikke beskrives, hvordan jeg havde det. Det var en blanding af en tomhedsfølelse og håb, da vi ledte efter ham, siger Christian Kaufmann Olsen til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:

Det er dejligt, at der endelig bliver taget hånd om det, men jeg vil også sige, at det er på tide. Jeg kan ikke se, at æstetik vægter over liv.

Christian Kaufmann Olsen, ven til afdøde Nick Langkjær Hansen

- Så det var en meget ambivalent følelse, da vi fandt ham. Det var både en lettelse og et stort tab, fordi man var jo helt færdig efter det der.

Læs også Kammerat til forsvundet 24-årig: Alle kan lide Nick

For ham er det på tide, at der bliver sat hegn op ved Aarhus Å – faktisk er det for sent efter hans mening.

- Det er dejligt, at der endelig bliver taget hånd om det, men jeg vil også sige, at det er på tide. Jeg kan ikke se, at æstetik vægter over liv, siger Christian Kaufmann Olsen.

Nick Langkjær Hansen forsvandt efter en bytur i begyndelsen af 2017.

Behov for mere sikkerhed

Alene siden efteråret 2014 har mindst fire personer mistet livet ved drukneulykker i havnen og åen i Aarhus. To af dem efter en aften i byen.

FAKTA

24. februar 2018: Liget af en 67-årig mand bliver fundet i havnebassinet bad Navitas-bygningen på Inge Lehmanns Gade i Aarhus. Et ligsyn slog senere fast, at der var tale om en drukneulykke.

 

29. januar 2017: Efter en bytur med vennerne i Aarhus forsvinder 24-årige Nick Langkjær Hansen fra Horsens. Den 25. april bliver den 24-årige fundet død i Aarhus Havn.

 

21. juni 2016: Ligdele bliver fundet i havet med Marselisborg. Det viser sig at stamme fra en 73-årig mand, som forsvandt i februar.

 

17. januar 2015: Liget af en 42-årig mand bliver fundet i havnen i Aarhus. Han forsvandt i forbindelse med en julefrokost i november 2014.

 

Kilde: TV2 ØSTJYLLAND / Østjyllands Politi

Nu har Aarhus Kommune så besluttet at sætte et hegn op ved Europaplads, da nye vurderinger viser, at der er brug for det af sikkerhedsmæssige grunde, da cykelstien er meget tæt på åen.

Det er tragisk, hver gang der sker et dødsfald med vand, og det skal man tage alvorligt.

Finn Bruun Ravnsbæk, projektchef ved Aarhus Kommune

- Det er tragisk, hver gang der sker et dødsfald med vand, og det skal man tage alvorligt. Det har vores rådgivere kigget på, og de foreslår at sætte hegn op ved Europaplads, siger Finn Bruun Ravnsbæk, der er projektchef ved Aarhus Kommune.

Der er allerede sat hegn op enkelte steder ved Aarhus Å, for eksempel på den modsatte side af, hvor der nu skal sættes hegn op. Det skyldes, at passagen på den side er snæver.

Hegnet skal sættes op på venstre side af åen ved siden af Restaurant Dalle Valle, som man kan se her på billedet.

Ikke hegn flere steder 

Aarhus Kommune tøver dog med at sætte hegn op flere steder af hensyn til æstetikken og muligheden for adgang til vand.

Mit håb er at det her hegn kommer op så der ikke er flere familier der skal sidde uden deres barn i den her juletid.

Christian Kaufmann Olsen, ven til afdøde Nick Langkjær Hansen

- Ideen er netop, at vi skal have byen til vandet, og vandet til byen, og derfor skal vi ikke hegne det hele ind, siger Finn Bruun Ravnsbæk, der er projektchef ved Aarhus Kommune.

Missing People Aarhus ser gerne, at der også kommer hegn op bag Dokk1 i Aarhus. Foto: Presse

Organisationen Missing People har været med til at lede efter flere af de personer, der er forsvundet nær vandet i Aarhus.

De bakker op om Aarhus Kommunes planer om et hegn ved Europaplads, men de mener ligesom Christian Kaufmann Olsen også, at kommunen bør sætte hegn op flere steder, for eksempel ved Dokk1.

- Mit håb er at det her hegn kommer op så der ikke er flere familier der skal sidde uden deres barn i den her juletid, siger Christian Kaufmann Olsen.

00:39

VIDEO: I videoen fortæller Christian Kaufmann Olsen, hvilket ansvar han følte, han havde i forbindelse med ulykken.

Luk video

Aarhus Kommune vil dog ikke sætte hegn op ved Dokk1. I stedet for vil de gøre det mere tydeligt, hvor der er kanter, så folk ikke falder, som flere ifølge kommunen har gjort.

Læs også Steffens kæreste i tårer: - Jeg har brug for, han kommer hjem

Tidligere på måneden forsvandt en 27-årig mand efter en julefrokost på Åboulevarden i Aarhus. I den sag har politiet og Missing People blandt andet ledt ved Aarhus Havn. Dog uden at finde spor af den 27-årige.