Chris MacDonald til kvindeløb i Aarhus: Kvinder inspirerer mig

2500 østjyske kvinder løb søndag 5, 10 eller 15 kilometer i skoven omkring Marselisborg. De blev muntret op af Chris MacDonald, som også fandt inspiration i kvinderne

Chris MacDonald uddelte krammere og high fives til kvindeløb i Aarhus.

Der er noget særligt, når kvinder løber sammen, mener sportscoachen Chris MacDonald, der søndag uddelte hundredvis af highfives til kvindeløb i Aarhus. 

Her er væsentligt flere smil end til andre motionsløb

Chris MacDonald om kvindeløbet i Aarhus

Det er noget, man kommer i godt humør af os som inspirerer, mener idrætsguruen.

- Jeg ved ikke, hvad det er med kvinder, men de har en evne til at finde en positiv attitude frem, når de er sammen. Der er grin, både når de varmer op, når de løber og hvis de skal ned og gå lidt, siger Chris MacDonald til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det inspirerer mig.

Sejrsstemning ved målstregen under søndagens kvindeløb i Aarhus.

Under søndagens kvindeløb i skoven omkring Marselisborg ved Aarhus stod han langs ruten, klappede og uddelte highfives og krammere til de løbende kvinder.

- Vi mænd har så meget konkurrencegen og testosteron, at hvis det var os, der løb, ville der være 80 procent færre smil og meget mere brøl. Det kan også være godt. Det er bare også dejligt at se mennesker komme ud og bare få noget motion sammen med andre i stedet for at tænke på, at de skal få den bedste tid de nogensinde har fået, siger Chris MacDonald. 

Chris MacDonald uddelte high fives til kvindeløb i Aarhus.

Han bemærkede, at deltagerme ved kvindeløbet i Aarhus spændte fra børn op til ældre generationer og at langt de fleste kvinder løb sammen. Det var også tilfældet for de kvinder, TV2 ØSTJYLLAND mødte derude.

Søstre afsted sammen

Anne Dorthe Lindberg og Pernille Lindberg var netop taget afsted sammen som søstre. Anne Dorthe Lindberg fra Kellerup, der for nyligt har taget en kvart jernmand i Randers, håbede, at løbet ville få hendes søster til at åbne øjnene for den type af arrangementer

Anne Dorthe Lindberg (th) fik til kvindeløbet overbevist sin søster Pernille Lindberg (tv) om, at det giver mening, at tage til den type arrangementer.

- Min søster har undret sig over, hvorfor jeg vil bruge penge på at skulle ud til den her slags løb. Nu skulle hun med, siger Anne Dorthe Lindberg.

Søster Pernille Lindberg fra Hammershøj var før selve løbet ganske begejstret:

- Det er superhyggeligt ind til videre. Jeg tror ikke, det er sidste gang, jeg er med.

Katrine Kronbek fra Randers regnede med at komme igennem de fem kilometer ved at løbe efter sin kollega Karin Henriksen.

Kollega bakker op

På samme måde var Karin Henriksen fra Aarhus taget med sin kollega Katrine Kronbek fra Randers for at bakke hende op.

- Jeg skal se, om jeg kan udfordre mig selv og om jeg kan komme igennem 5 kilometer sammen med min kollega Karin, sagde Katrine Kornbek forud for løbet.  
- Jeg løber efter Karin. Jeg kommer igennem. Det skal nok blive godt. Jeg tror jeg kommer igennem i løb – mere kan jeg ikke sige, men det er også succesraten, grinte hun.

Louise Tram fra Lystrup, der i næste uge skal løbe halvmarathon, havde også taget sin 11-årige datter Frida med. Datteren glædede sig, men gjorde sig inden forhåbninger om at få en bedre tid end sin mor:
- Hun er runner, så jeg tror ikke, jeg kan løbe hurtigere end hende, lød det fra Frida Tram forud for løbet.

00:08

VIDEO: Se den sjove kylling have sin helt egen takt under opvarmningen til kvindeløbet. 

Luk video

Et boost af selvtillid

På målstregen var stoltheden hos de mange kvindeløbere ikke til at tage fejl af.

- Jeg har det pisse godt. Jeg er glad. Jeg er stolt, udbrød en forpustet Rikke Rohde fra Fårvang.

Hun har kun løbet i et års tid, men var ikke kommet afsted de seneste tre måneder og derfor spændt på sit resultat. Rikke Rohde gik dog ikke skuffet fra kvindeløbet:

- Jeg ville gerne give mig det boost, at jeg godt kan. Giv mig selv lidt selvtillid. Det har jeg fået, smilede hun tilfreds.

00:38

VIDEO: Se Chris MacDonald uddele opmuntring og high fives til kvindeløbet.

Luk video