Chris MacDonald hjalp med at sætte fokus på diabetes i Aarhus

Diabetes var på programmet i dag på Dokk1 i Aarhus

Søndag var der fokus på Diabetes på Dokk1 i Aarhus. Her havde Diabetesforeningen og Folkesundhed Aarhus taget opstilling på biblioteket.

Interesserede kunne få en snak om sygdommen, som efterhånden er udbredt i Danmark og rammer mange forskellige aldersgrupper.

- Aktuelt er der omkring 10.000 med en kendt type-2 diabetes, og man går ud fra, at der er 3.000, der går rundt med sygdommen uden at vide det, siger Anette Dippel Larsen, der er formand for Diabetesforeningen i Aarhus.

quote Aktuelt er der omkring 10.000 med en kendt type-2 diabetes, og man går ud fra, at der er 3.000, der går rundt med sygdommen uden at vide det.

Anette Dippel Larsen, formand for Diabetesforeningen i Aarhus

På Dokk1 kunne man blive testet, for at se, om man var i risikozonen for at få diabetes. En af dem, der valgte at tage imod tilbuddet om at blive testet, var Christian Ottosen.

- Jeg har måske en formodning om, at jeg har en forhøjet risiko for diabetes. Det er nok hovedsagelig på grund af min BMI, siger Christian Ottosen.

Christian Ottosen fik efter testen at vide, at han var i den såkaldte moderate risikozone for at få diabetes. Og det satte tanker i gang hos Christian, som nu på baggrund af testens resultat vil ændre vaner.

- Vi skal tænke lidt mere over, hvad vi spiser, og så måske bare vælge de hårde løsninger og gå op ad trappen i stedet for at tage elevatoren. Så det bliver små skridt i starten, og se om vi kan gøre det bedre til fremtiden, siger Christian Ottosen.

Chris MacDonald snakkede sundhed

Sundhedseksperten Chris MacDonald var også inviteret til Dokk1. Han fortalte blandt andet, at der ikke er nogen nem løsning, hvis man vil leve sundt og dermed være fri for diabetes.

Det kræver, at man holder sig aktiv, lyder det fra sundhedseksperten.

quote Tænk over, hvad du spiser. Kig på det du spiser og spørg dig selv, hvornår var det her sidst i live, og lad være med at lade industrier tage røven på dig.

Chris MacDonald, sundhedsekspert

- Jo mere fysisk aktivitet man får i sin dagligdag, jo bedre vil det gå i forhold til forebyggelse, men også i forhold til vores energi og evne til at koncentrere os i løbet af dagen.

Hvis der er noget, der hænger sammen med en aktiv hverdag, så er det sund kost, og det er netop, hvad der er Chris MacDonalds andet råd til østjyderne, hvis de vil undgå diabetes.

- Tænk over, hvad du spiser. Kig på det du spiser og spørg dig selv, hvornår var det her sidst i live og lad være med at lade industrier tage røven på dig. Husk, at der er mange industrier derude, der producerer nogle madvarer, som simpelthen er så dårlige for vores mentale og fysiske sundhed. Så husk, når man er fristet nede i butikken: Vi er, hvad vi spiser, men vi spiser, hvad vi køber, og vi skal huske at købe godt ind. 

Vi skal passe på hinanden

En ting er dog, hvad vi kan gøre for os selv, noget helt andet er, hvad vi kan gøre for vores medmennesker. Sundhedseksperten mener faktisk, at det er helt centralt, at vi er gode ved hinanden, hvis vi skal leve et sundere liv.

- Vi er nødt til at passe på hinanden. Vi er nødt til at være søde og rare ved hinanden, fordi hvis ikke den mentale sundhed er på plads, så tror jeg ikke, vi kan rette op på de store udfordringer, vi står over for bare ved at spise gulerødder og komme ud og løbe en tur, fortæller Chis MacDonald og fortsætter:

- Vi skal tage ansvar for os selv, og vi skal tage ansvar for hinanden, så det kommer jo ned til det her med, at vi skal passe så godt som muligt på os selv, så vi skal passe bedre på hinanden, og sidst men ikke mindst, så vi kan passe på vores kære planet, because we can’t be healthy on a sick planet (vi kan ikke være sunde på en syg planet, red.).

I videoen øverst i artiklen kan du se mere fra Dokk1. 

Herunder kan du høre Chris MacDonald fortælle om det sunde liv.

 

 

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

IMG_5262

Ren nostalgi! Magnus har 114 ghettoblastere i sin stue

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

Dagens mest læste