Chikaneret ud af Aarhus

Københavnsk taxiselskab føler sig truet og chikaneret

Amager-Øbro Taxi føler sig chikaneret og truet af taxichauffører fra de aarhusianske taxiselskaber.

Det københavnske taxifirma har kun kørt i de aarhusianske gader i få dage, men nu er vognene sendt ud af byen på ubestemt tid.

Det skyldes, at chaufførerne ifølge firmaet oplever, at blive chikaneret af deres aarhusianske kollegaer fra Aarhus Taxa og Dantaxi.

- Det, vi har fået af vide af chaufførerne, er, at de har oplevet, at vogne er fulgt efter dem, og at de har holdt i nærheden af dem. De har oplevet, at chauffører har givet dem fingeren, vist dem knyttet næve og lavet bevægelsen, hvor man med fingeren skærer halsen over. Vores chauffører har derfor følt, at det var utrygt, og de har været skræmte, siger Thomas R. B. Petersen, der er direktør for Amager-Øbro Taxi.

Der er uenighed blandt firmaerne om, hvorvidt det er lovligt ifølge taxilovgivningen, at det københavnske firma i samarbejde med Drivr (taxi-app, red), sender bestilte vogne ind i Aarhus fra omegnskommunerne.

Se: Taxaselskab vil ind i Aarhus

Begge aarhusianske taxifirmaer tager afstand fra chikanen, som de ikke har kendskab til har fundet sted.

Hos Aarhus Taxa, der er byens klart største taxiselskab, har man ikke kendskab til det.

- Jeg håber ikke, at det er sket, for sådan behandler man ikke andre mennesker. Jeg har forhørt mig rundt i firmaet, og jeg er ikke stødt på nogen, som har kendskab til det. Jeg tror ikke, at det er sket, men hvis det er, så vil de pågældende personer forhåbentlig kunne dømmes for det, hvis det holder stik, siger Ulrik Fredensborg, der er talsmand for Aarhus Taxa.

Han efterlyser, at Amager-Øbro Taxi dokumenterer sine beskyldninger om chikane.

- Det er en forholdsvis alvorlig anklage, de kommer med. Jeg ser gerne, at de dokumenterer det. Jeg ser det som udokumenterede anklager mod os, siger Ulrik Fredensborg.

Han har via et ugebrev torsdag informeret samtlige ansatte i firmaet om, at sådan sådanne metoder ikke er acceptable.

- Det er ikke på en sådan måde, at vi skal konkurrere. Det kan jeg ikke bakke op omkring, siger Ulrik Fredensborg.

Uacceptabelt

Også i byens noget mindre taxifirma afviser man at have kendskab til, at der skal have foregået chikane.

- Jeg har spurgt rundt omkring, men der er ikke nogen, som kender til det. Og jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det er nogle af vores chauffører. Det er fuldstændig uacceptabelt, og hvis det kan dokumenteres, at det er nogle af vores folk, så får det konsekvenser for dem, siger Flemming Faaborg, der er afdelingschef for Dantaxi i Aarhus.

Han fortsætter:

- Vi kan være uenige om deres kørsel i Aarhus, men det er myndighederne og ikke gadens parlament, der skal afgøre det.

Amager-Øbro Taxi håber at kunne sende vogne ind i Aarhus igen, når der er kommet mere afklaring på hele sagen.