Chikaneramte brandfolk kvitter jobbet

Brandfolk i Århus får ofte kastet sten efter sig, når de kommer for at slukke brande om natten i Gellerup.

Brandfolk i landets største byer er så udsat for chikane, at flere nu bukker under for det psykiske pres og siger op.

- Vi er nu begyndt at opleve, at brandfolk finder et andet job, fordi de ikke længere kan overkomme det psykiske pres. Det er helt klart en ny tendens, som jeg i mine 21 år ved brandvæsenet ikke har set før. Det er et skråplan, at vi i nogen områder ikke kan passe vores arbejde i fred, siger Bjarne Petersen, der er faglig sekretær i bandfolkenes organisation til dagbladet B.T.

Helt konkret er problemerne med chikane mod brandfolk lige nu så store, at brandvæsenet holder sig væk fra visse steder i Taastrup og på Amager medmindre, der er politibeskyttelse. Det samme gør sig gældende ved ildebrande om natten på Nørrebro nærmere bestemt Mjølnerpakren og Blågårds Plads samt Ishøj og Tingbjerg, hvis politiet vurderer, at der er optræk til uroligheder.

- Hvis der er ballade, så venter vi på, at politiet kommer. Det kan brænde ind til juleaften. Vi kører simpelt hen ikke der ind, forklarer Bjarne Petersen til B.T.

Chikane mod brandfolk er ikke kun et problem i hovedstadsområdet. I bydelen Vollsmose i Odense samt Gellerup i Århus får brandfolkene ofte kastet sten efter sig, når de kommer for at slukke brande om natten, og derfor må de tit have en patruljevogn med som eskorte.