Charterselskab valgte Aarhus Lufthavn fra

Direktør kritiserer ledelsen i lufthavnen for at være for arrogant

02:23 Luk video

Betal prisen eller find en anden lufthavn at flyve fra.

Det var det valg, som direktør for charterselskabet Suncharter Søren Kjellerup Jensen ifølge eget udsagn stod over for sidste år, da han tog kontakt til Aarhus Lufthavn.

Han var på udkig efter en ny base for sit selskab, og her stod valget mellem lufthavnen i Tirstrup og Aalborg Lufthavn.

Behovet var, at 20.000 passagerer om året kunne flyve af sted til varmere destinationer fra en lufthavn, hvor både den bedste pris og de bedste forhold var afgørende.

Valget faldt i sidste ende på Aalborg og lufthavnens gratis parkering. Et valg, som kunne være endt helt anderledes, hvis der havde været større imødekommenhed fra ledelsen i Aarhus Lufthavn, fortæller Søren Kjellerup Jensen:

- Vi følte, at vi blev mødt med sådan en arrogance ude fra Tirstrup Lufthavn. Som om de ikke rigtig var til at snakke med. De havde en pris, og så var der ikke mere at snakke om, fortæller han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selvom Suncharter har kontor i Tilst ved Aarhus, kalder selskabet sig i dag 'Hele Nordjyllands rejseleverandør'.

Mindre arrogance - mere ydmyghed

Søren Kjellerup Jensen er overbevist om, at hvis prisen for flyvninger fra Aarhus Lufthavn havde været bedre, kunne han have set gennem fingrene med forholdene - deriblandt placering og infrastruktur.

Han opfordrer lufthavnen til at tænke sig om og udvikle i stedet for at afvikle sig selv:

- Jeg ser Tirstrup Lufthavn som om de er ved at begrave sig selv, siger Søren Kjellerup Jensen og henviser til de parrader, han selv er blevet mødt med.

- De gør ikke noget for at vende det om. Vi er i Aalborg nu, men vi vil ikke afvise, at vi kan have flyvninger fra Tirstrup i fremtiden.

TV 2 | ØSTJYLLAND har talt med direktør i Aarhus Lufthavn Peter Høgsberg. Han vil af principielle årsager ikke kommentere forløbet omkring forhandlingerne med Suncharter, men siger således:

- Det må helt og aldeles stå for deres regning, hvordan de har oplevet et eller andet, siger han.

- Vi har efter min bedste overbevisning haft en ligeså god dialog med Suncharter, som vi har med alle andre.

Du kan høre hele interviewet med Søren Kjellerup Jensen om hans oplevelser med Aarhus Lufthavn i videoen øverst i artiklen.

Ny fælles front for at bevare lufthavnen