Charlotte glæder sig over lederskifte – men stoler stadig ikke på plejehjem

Mandag blev forstanderen på det udskældte plejehjem Kongsgården udskiftet. Der er dog stadig lang vej i mål, lyder det fra en af de pårørende.

Gennem den seneste uge har kritikken af plejehjemmet Kongsgården i Viby i Aarhus været massiv, og mandag fik problemerne her så synlige personalemæssige konsekvenser.

quote Det er svært at have tillid til et sted, hvor der har været problemer i så mange år.

Charlotte Ahm, barnebarn til beboer på Kongsgården

Forstanderen er blevet fjernet og skiftet ud med en anden. Hvilket glæder en af dem, der har været fremme med kritik.

- Det er fint, at forstanderen er skiftet ud. Jeg forstår så ikke, hvorfor hun bare er flyttet til et andet sted i Sundhed og Omsorg i stedet for at blive fyret, siger Charlotte Ahm til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Charlotte Ahm har sammen med sin faster, Hanne Larsen, der er datter til en 90-årige kvinde på plejehjemmet, kæmpet for at råbe Aarhus Kommune og plejehjemmet op i hele tre år. Se indslaget fra den 23. april her.

Tør ikke tro på noget

Hun er barnebarn til en 90-årig kvinde på Kongsgården, og sammen med hendes familie har de kæmpet for at råbe plejehjemmet og Aarhus Kommune op i hele tre år.

Først nu ser der ud til at ske noget. Men Charlotte Ahm vil se resultater, før hun tør tro på noget.

- Jeg glæder mig til at se den nye leder i aktion, men mine forhåbninger er lig nul, når det drejer sig om Kongsgården. Lederen skal bevise noget først, lyder det fra Charlotte Ahm.

- Det er svært at have tillid til et sted, hvor der har været problemer i så mange år. Det er nogle voldsomme ændringer, den nye leder skal lave, før min tillid er tilbage.

Sagen kort

Skulle være sket noget før

Også formanden for beboer- og pårørenderådet på Kongsgården, Lene Spanggård, er skeptisk over for udskiftningens effekt.

Og hun synes, at ændringerne sker alt for sent. 

quote Jeg mener ikke, det er det rigtige at skifte ledelsen ud. Jeg mener, at man skal gå ind og se på, hvad stedet har brug for, og hvad medarbejderne siger.

Lene Spanggård, formand beboer- og pårørenderådet, Kongsgården

- I de seks år, hvor jeg har været her, og min mor har boet her, der har der været problemer af forskellig art. Der har været skiftet ledere ud, og det her er så den tredje leder, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg mener ikke, det er det rigtige at skifte ledelsen ud. Jeg mener, at man skal gå ind og se på, hvad stedet har brug for, og hvad medarbejderne siger.

Rådmand afviser kritik

Især den ansvarlige rådmand, Jette Skive (DF), burde ifølge hende have grebet ind noget før.

- Jeg kan jo ikke sige, om Jette Skive ikke har hørt kritikken. Men det undrer mig. Der har været møder og tillidsmålinger, og vi har tidligere været i avisen. Så come on, hvis man vil spørge sine medarbejdere, hvordan det går, så har der været gode muligheder - hvis ikke hun har fået det serveret på et sølvfad, siger Lene Spanggård til TV2 ØSTJYLLAND.

Lene Spanggård havde gerne set drastiske ændringer og handling på Kongsgården længe før nu. Men det er ikke lederens skyld, mener hun. 
Lene Spanggård havde gerne set drastiske ændringer og handling på Kongsgården længe før nu. Men det er ikke lederens skyld, mener hun. 

Til den kritik er svaret klar fra den ansvarlige rådmand i Sundhed og Omsorg, Jette Skive.

- Forstanderen har jo kunnet klare opgaven, det er bare ikke gået stærkt nok, lyder det fra Jette Skive til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Få et overblik over hele sagen i indslaget her. 

Tålmodighed brugt op

Aarhus Kommune oplyser, at det nu er en mere erfaren leder, der skal overtage ledelsen af Kongsgården. Den nye leder er 52-årige Susanne E. Larsen, som har været leder i Aarhus Kommunes ældrepleje siden 2012. Inden det har hun arbejdet 16 år i Københavnsområdet.

Den tidligere forstander har altså ifølge Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), rent faktisk klaret opgaverne på Kongsgården, men det er ikke gået stærkt nok med at få vendt tingene. 

VIDEO: Michael har valgt at flytte sin far fra plejehjemmet. Se indslaget fra den 24. april her. 

- Min tålmodighed er brugt op, det er gået for langsomt, og jeg vil ikke vente halve år på, at vi har tingene der, hvor vi gerne vil have dem, siger rådmanden til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Det er en sørgelig situation, som er dybt tragisk. Der er dog sket store fremskridt på Kongsgården, men de pårørende ønsker mere. Så vi skal gøre, hvad vi kan, for de er glade og trygge. 

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

oversavet jagtgevær ulovlige våben

Gemte gevær i lejlighed: 41-årig idømt flere års fængsel

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri

20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen