Casting til storfilm

Populær hest bliver til storfilm

01:28

1 af 2

Anne Grethe Bjarup Riis skal instruere den nye storfilm om den legendariske travhest Tarok. Nu leder hun efter et par håndfulde jyske børn til at besætte rollerne.

Tarok var en travhest og Pay Dirt-hingst, som i årene 1975 til 1980 var en af de mest populære heste i Danmark. Hesten vandt i alt 111 løb ud af 156 starter, og det er den hest, der nu rammer det store lærrede.

Familien Nielsen - Far mor og to børn, eller måske far mor og to filmstjerner - er taget fra Kjellerup til Filmbyen i Aarhus, for at prøve lykken på det store lærrede.

- Man kan godt få følelsen af - åh nej, hvad sker der nu, og få sommerfugle i maven, siger niårige Amanda Nielsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND, inden hun skal ind til sin casting.

Det var børnenes egen ide at gå til casting, men samme idé har 180 andre børn også. Derfor er det endnu uvist om Amanda og hendes bror Andreas bliver filmstjerner.

Tarok-filmen har et budget, der ligner 'Hvidstengruppens'. Det ligger på omkring 23-24 mio. kr. Optagelserne til filmen starter i 2013.

Se mere i videoen øverst på siden.