Carlsberg betaler sig til fred

Bryggerigiganten Carlsberg indgår forlig med den århusianske energidrik-producent Cult.

Foto: Cult

Carlsberg har accepteret at betale erstatning til ejerne af energidrikken Cult, som har beskyldt bryggerigiganten for at bruge ufine forretningsmetoder.

Dermed er parterne enige om at begrave stridsøksen, som har været svunget heftigt, efter at den århusianske energidrik-producent i sommer afbrød samarbejdet med Carlsberg, der indtil da havde haft ansvaret for at distribuere energidrikken til butikkerne.

Carlsberg erkender, at man ikke har være gode nok til at henvise kunderne til Cult, som det blev aftalt, da distributionsaftalen stoppede. Samtidig har Carlsberg accepteret at ændre markedsføringen af virksomhedens nye energidrik Burn, så den ikke minder om Cults markedsføring.

Cult har indtil nu været den suverænt største energidrik på det danske marked, men efter bruddet med Carlsberg er salget styrtdykket.

Det har fået Cult-ejerne til at beskylde Carlsberg for bevist at fortie oplysninger om, hvem der nu forhandler Cult, og for at kopiere Cults markedsføring i forbindelse med lancering af Coca-Colas energidrik Burn, som Carlsberg er begyndt at forhandle efter bruddet med Cult. 

Parterne oplyser ikke, hvor stort erstatningsbeløbet er.