Campingkonflikt kan nærme sig løsning – nu skal parterne mødes
Den ulmende faglige konflikt mellem Dansk Camping Union og HK privat kan få en fredelig afslutning, hvis parterne ellers kan finde hinanden. Første forsøg bliver på mandag.
Det er svært at tale sammen, hvis man ikke mødes.
Derfor må det også tolkes som fremskridt for landets campister, når fagforbundet HK Privat og Dansk Camping Union (DCU) nu har fundet en dato til et møde om en mulig overenskomst.
- Aldrig har jeg brugt så lang tid på at få en date med nogen, der faktisk gerne vil giftes med mig. HK har langt om længe sagt ja til, at vi skal mødes. Det bliver på mandag, lyder det fra landsformand for DCU Anne-Vibeke Isaksen.
HK Privat bekræfter mødet, som fagforbundet efter eget udsagn længe har ønsket og har foreslået adskillige datoer til.
- Vi har jo sagt, at det har taget alt for lang tid. Det har taget næsten to måneder, siger René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden.
Konfliktvarsel får parterne til at mødes
Mødet er kommet i stand efter, at HK Privat den 31. marts udsendte konfliktvarsel nummer to.
Dermed varslede forbundet også strejke og blokering af de 21 campingpladser, som DCU ejer landet over fra den 1. maj. Blandt andet campingpladsen Blommehaven syd for Aarhus.
Det ville være som at køre med bind for øjnene, og det gør vi altså ikke
Nu er der udsigt til, at konflikten måske kan undgås, og campingsæsonen opretholdes.
- Det bliver spændende at se, om det bliver en halv times møde, eller om det bliver et møde, hvor de viser, at de er villige til at indgå i en forhandling, siger René Knudsen og uddyber:
- Det er ikke os, der kan styre det. Hvis vi ikke får nogen overenskomst, kommer der en konflikt. Jeg har meddelt, at vi ikke træder tilbage fra vores varsel om konflikt.
Vil forstå travlhed
Også Anne-Vibeke Isaksen er spændt på, hvad mødet fører til, når hun får besøg af HK på DCUs hjemmebane i Rødovre.
- Mandag bliver da vanvittigt spændende. Jeg glæder mig til at finde ud af, hvorfor HK har så travlt, siger landsformanden for campingunionen.
Læs også
Dermed lufter hun også sin undren over, hvorfor fagforbundet har så travlt.
- Vi har modtaget overenskomstforslaget og har derfor bedt om tid til at forberede os. Det er slet ikke fordi, vi er negative over for det. Vi er bare nødt til at kunne fortælle vores hovedbestyrelse om konsekvenserne af det. Både de positive og negative, siger Anne-Vibeke Isaksen.
Hun ser blandt andet, at der kan opstå udfordringer om at favne de mange forskellige faggrupper, som campingunionen har ansat, i en overenskomst med HK, så måske flere andre relevante fagforeninger skal involveres, mener hun.
Udsigten til konflikt ser hun helst aflivet.
- Selvfølgelig kunne vi bare skrive under på det overenskomstforslag, vi har fået tilsendt og dermed få problemet til at gå væk, men det ville være som at køre med bind for øjnene, og det gør vi altså ikke, siger campisternes landsformand.
Hun undrer sig over, hvorfor konfliktvarslet består, når nu parterne har en mødeaftale i stand, men det er helt efter bogen, lyder det fra René Knudsen.
- Det er helt efter den danske model, lyder det fra HK-formanden, der afviser at lade TV2 Østjylland se det forslag til en overenskomst, som HK har fremsendt til DCU.
- Nej, det må I ikke se. Vi forhandler ikke gennem pressen, siger formanden og forklarer, hvordan forslaget ikke er ultimativt men til forhandling, hvorfor det kan ændre sig undervejs.
TV2 Østjylland var kort før påske hos Blommehaven Camping for at høre, hvad campisterne sagde om udsigten til faglig konflikt: