Byrådskandidat bortvist fra rådhus

Mistænkt for at påvirke vælgere ulovligt

En byrådskandidat fra Aarhus er blevet bortvist fra byens rådhus, da han er mistænkt for at påvirke flere vælgere, der skulle brevstemme

Den socialdemokratiske kandidat, somaliske Mohamed Suleban Ali (S), skulle op til flere gange være mødt op på rådhuset med en gruppe somaliske vælgere og vejledt dem i forbindelse med stemmeprocessen. Det skriver JP Aarhus.

Ifølge en orientering fra chefen for borgerservice og ansvarlig for valgsekretariatet, Lene Hartig Danielsen, er der blevet fundet brevstemmesedler i stemmeboksen og ventesalen på rådhuset, hvor Mohamed Suleban Alis navn var påtrykt på forhånd med maskinskrift.

- Her mandag den 27.8. kan det igen konstateres, at der fortsat er en usædvanlig stor tilstrømning af somaliske vælgere, og Mohamed Suleban Ali er i den forbindelse igen blevet bortvist fra rådhuset på grund af klar mistanke om at ville påvirke vælgerne ved stemmeafgivelsen, skriver Lene Hartig Danielsen, chef for borgerservice, i en orientering.

Se: Det må jeg blankt afvise

Mohamed Suleban Ali afviser, at han har kendskab til stemmesedlerne,

- Jeg må blankt afvise, at jeg er blevet bortvist fra borgerservice på noget tidspunkt. Jeg overholder reglerne til punkt og prikke, og jeg har ikke på noget tidspunkt foretaget valgagitation, siger Mohamed Suleban Ali (S) til JP Aarhus.

Viceborgmester Rabih Azad-Ahmad (R), som er medlem af valgbestyrelsen, kalder det fuldstændig uacceptabelt, at nogen har forsøgt at påvirke vælgere i afstemningslokalet.

- Jeg forventer, sagen bliver anmeldt til politiet, så politiet kan finde ud af, hvad der er foregået, og om det er den pågældende kandidat, der har gjort det, siger han til DR Østjylland.

Det har været muligt at brevstemme siden den 20. august. I onsdags var der ifølge avisen afgivet 200 brevstemmer, hvoraf størstedelen var fra somaliere.