Byrådet skal stemme om stormoske igen

Venstre vil fremlægge beslutningsforslag i byrådet om 17 dage

02:21

1 af 2

Byrådet i Aarhus skal endnu engang stemme om en ny stormoske tæt på Gellerup, da Venstre vil fremlægge et beslutningsforslag for at få flertal mod at sælge en grund til Forbundet af Islamiske Foreninger.

Beslutningsforslaget kommer oven på TV2s afsløringer af flere imamer, der blandt andet rådgiver en voldsramt kvinde til at undgå politianmeldelser og i stedet søge hjælp hos et sharia-råd.

Der er allerede flertal for at sælge grunden, så årsagen til, at Venstre på ny ønsker en afstemning, skyldes en udtalelse fra borgmester Jacob Bundsgaard (S).

- Jacob Bundsgaard har efter dokumentarudsendelserne udtalt, at han vil genoverveje salget. Og det udsagn vil vi gerne udfordre, siger børn og ungerådmand Bünyamin Simsek (V) til TV 2 Østjylland.

Rådmand indkalder til hastemøde efter dokumentar

Derfor vil Venstre udarbejde beslutningsforslaget i løbet af ugen, så det er klar til afstemning om ved byrådsmødet om 17 dage.

- Vi vil gerne være med til at forhindre, at der kommer en stormoske klos op ad Gellerupparken som kan fastholde parallelsamfundet i området, siger Bünyamin Simsek.

Se interview med Bünyamin Simsek i videoen ovenfor.