Byrådet finder 100.000 kr. til Sabaah i Aarhus

Politikerne bag budgetforliget håber, at penge til foreningen Sabaah kan gøre en stor forskel for en etnisk minoritet

Sabaah - en forening for homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede med anden etnisk baggrund end dansk – ser nu ud til for alvor at kunne etablere sig i Aarhus. Byrådet har nemlig fundet 100.000 kr. i et årligt tilskud til foreningen. Det glæder socialrådmanden.

- Sabaah er allerede veletableret i København, hvor man har hjulpet mange. Vi håber, at det samme vil ske her. Det er en gruppe, som vi må erkende, at vi ikke selv har været i stand til at trænge ind til, lyder det fra rådmanden Thomas Medom (SF) til tv2oj.dk.

Læs også Sabaah hjælper homoseksuelle med anden etnisk baggrund

Hvad pengene helt konkret skal bruges til, vil kommunen nu gå i dialog med Sabaah om. I første omgang er ønsket blot, at foreningen fremover kan nå ud til endnu flere.

Bred opbakning fra forligspartierne
- Om midlerne så skal anvendes til at leje egne lokaler, til at ansætte en medarbejder eller noget helt tredje, det må tiden vise. Vi politikere vil i hvert fald gerne sende et signal om, at vi støtter denne etniske minoritet, forklarer Thomas Medom.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidl. fortalt, hvordan mange nydanskere har svært ved at udtrykke deres sande seksualitet af frygt for konsekvenserne. Her er Sabaah vigtigt i forhold til råd og vejledning samt beskyttelse.

Læs også Nydanske homoseksuelle strømmer mod Aarhus for hjælp

- Der var derfor også bred opbakning blandt de røde partier, som stod bag budgetforliget, fortæller rådmanden.

Gennem den seneste periode har Sabaah oplevet flere og flere homoseksuelle med anden etnisk baggrund end dansk, der valfarter til København og Aarhus for at få den rette hjælp. Formodningen er, at der kun vil komme flere af dem fremover i Danmarks næststørste by.      

02:45

Frygten for at miste sin familie eller at blive tvangsgift fylder hos det stigende antal nydanske homoseksuelle. Derfor søger de hjælp i det halvt år gamle netværk i Aarhus, Sabaah. Se mere i indslaget her. 

Luk video