Byråd har fundet ny midlertidig direktør for Teknik og Miljø

Erik Møberg bliver ny midlertidig direktør i den skandaleramte forvaltning for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune

På byrådsmødet onsdag aften på rådhuset besluttede politikerne at vente med at ansætte en permanet direktør, indtil man har fundet ud af, hvem der skal være rådmand for Teknik og Miljø på den anden side af valget.

Derfor besluttede byrådet, at 59-årige Erik Møberg frem til april næste år skal være midlertidig direktør for forvaltningen.

Læs også Borgmester Bundsgaard: Tilliden til direktør er væk

- Jeg er glad for, at Erik Møberg har sagt ja til at træde til som midlertidig direktør for Teknik og Miljø. Han har masser af erfaring med organisationsudvikling og varetagelsen af komplekse opgaver. Samtidig har han erfaringer fra både det offentlige og det private erhvervsliv, som Teknik og Miljø vil have stor gavn af i de kommende måneder, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse

Frigøres fra sit normale arbejde

Erik Møberg arbejder til daglig som senior direktør i Rambøll, men i perioden frem til 1. april frigøres han fra sit normale arbejde, så han kan koncentrerer sig om arbejdet som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus.

Tidligere på året gik der i den grad kludder i den, da man forsøgte at ansætte en ny permanent direktør for forvaltningen, men ikke alle var enige i valget, og det endte i sidste ende med, at kandidaten træk sig fra jobbet.

Læs også Politikere skændes efter direktør-fadæse

Inden det har Teknik- og Miljøforvaltningen været ramt af en stribe skandalesager, hvor Århus Stiftstidende i en lang række artikler har klarlagt, at afdelingen har været plaget af magtmisbrug og svindel. I den forbindelse er en nu tidligere topchef blevet bortvist og politianmeldt. Derudover mistede magistraten tilliden til den tidligere direktør, Erik Jespersen, som derfor blev afskediget.

Siden er posten som direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen blevet midlertidigt varetaget af stadsdirektør Niels Højberg, som nu igen kan koncentrere sig 100 procent om det job. 

Læs også Efter skandalesag: Kommune opfordrer ansatte til at give lyd

Ifølge Aarhus Kommune har Erik Møberg har et indgående kendskab til kommunen fra tidligere ansættelse og gennemførelse af en række rådgivningsopgaver overfor kommunen igennem en lang årrække. 

Erik Møberg er uddannet cand.oecon og udover mere end 20 år i Rambøll Management Consulting som managementkonsulent har han haft ansættelser i det daværende Nordjyllands Amt og Aarhus Kommune.