Byggerier vil stå stille længe

Kompliceret opgave, siger advokat

Byggemastodonten E. Pihl og Søns konkurs betyder, at entreprenørens mange igangværende projekter i blandt andet Aarhus vil stå stille, indtil kurator kan få dem solgt.

Det siger advokat Henrik Steen Jensen fra advokatfirmaet Holst, der er en af to kuratorer, til Jyllands-Posten.

- Det er ikke realistisk, at der er nogen byggerier, der bliver genoptaget i den her uge, siger han og fastslår altså ifølge avisen, at byggerierne står stille, så længe kuratorerne ikke har fået dem solgt.

Se: Panik før lukketid

E. Pihl og Søn, der er blandt landets største entreprenører, havde indtil mandag gang i en lang række storstilede byggeprojekter. Det gjaldt blandt andet FN Byen og Ny Nørreport Station i København samt Bestsellers kontorbyggeri på havnefronten i Aarhus.

Men arbejdet på byggepladserne sluttede brat, da E. Pihl og Søn indgav konkursbegæring.

Hvornår projekterne genoptages, tør Henrik Steen Jensen ikke spå om. Det afhænger af, om det er soloprojekter, som virksomheden selv har stået for, og om der er interesserede købere, oplyser han.

- Vi bruger ugen på at få et overblik over de enkelte projekter og ser så, om vi kan finde nogen, der vil overtage dem. Der er mange projektor, og de er store. Det er kompliceret, fastslår advokaten.

Ifølge kuratoren er E. Pihl og Søns cirka 2400 medarbejdere blevet afskediget, men nogle nøglemedarbejdere arbejder videre for at hjælpe med konkursbobehandlingen.

- Vi skal jo have noget hjælp med alle de her sager. Det gør nogle af medarbejderne her ude. De hjælper os med at belyse de faktiske forhold - hvor langt de er i arbejdet, hvad de mangler, hvad det koster at bygge færdig med mere, siger Henrik Steen Jensen.