Buskontrollør runder de 60 år

Finn Nørbygaard har haft sine op- og nedture

Komikeren og skuespilleren Finn Nørbygaard, der som bekendt indledte sin karriere i Østjyllands Radio som buskontrollør ved Aarhus Sporveje sammen med kollegaen Jacob Haugaard, fylder 60 år 8. marts.

Han han har haft stor succes som komiker, men er også ufrivilligt blevet et eksempel til skræk og advarsel for hele befolkningen. På grund Finn Nørbygaard ved alle danskere, hvor galt det kan gå, hvis man gerne vil score kassen på spekulation.

Da IT-Factory-bossen Stein Bagger forsvandt i december 2008, forsvandt Finn Nørbygaards spekulationsformue på 250 millioner kroner også.

Selv om han stadig slæber rundt på en tocifret milliongæld, er Finn Nørbygaard kommet igennem den personlige krise, som det økonomiske kollaps medførte. Efter eget udsagn har den økonomiske deroute givet ham en ekstra kampgejst, som han blandt andet har brugt sammen med sin gamle makker Jacob Haugaard til at lave filmen "Den sidste rejse". I filmen, som havde premiere i december, viser de to komikere nye og langt mere alvorligere sider af dem selv.

Det er ikke første gang Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard udfolder sig på film. Jydekompagniet og Jydekompagniet 3 solgte i 1988 og 1989 flere end 850.000 billetter tilsammen. Jydekompagniet 2 blev sprunget over, da 2'eren ifølge komikerparret som regel er fiasko.

Finn Nørbygaard er født i Esbjerg og uddannet skolelærer.