Busholdepladser flytter, mens parkeringskælder skal fyldes med sand

I oktober 2020 begynder Aarhus Kommune en omfattende ombygning af Aarhus Rutebilstation. Det betyder, at busserne rykker til midlertidige holdepladser et år frem.

Aarhus Rutebilstation er fortsat afspærret, og det forventes at tage tre måneder endnu, før der er svar på undersøgelser.

Rutebilstationen i Aarhus har siden oktober 2019 været afspærret på grund af frygt for, at pladsen kunne kollapse ned i parkeringskælderen under.

Nu skal den ombygges, og parkeringskælderen skal fyldes med omkring 6000 kubikmeter sand og grus. Det betyder, at rutebilstationen vil være spærret over to etaper, og at bussernes holdepladser og busdriften derfor vil være påvirket frem til efteråret 2021.

Læs også Aarhus Rutebilstation afspærret - kan styrte sammen

Den 26. oktober starter første omgang af ombygningen og den ene halvdel af arealet, hvor busserne holder, vil blive afspærret. I starten af marts 2021 starter anden del af ombygningen, og den anden halvdel spærres.

De fleste af busserne vil derfor få andre holdepladser på Aarhus Rutebilstation og i gaderne omkring rutebilstationen. Det gælder blandt andet Ny Banegårdsgade, Fredensgade og Sønder Allé.

Læs også Lastbiler skal køre 400-600 ture gennem bymidte: Får store trafikale konsekvenser

- Af hensyn til kunder og chauffører er det vigtigt for Midttrafik, at de midlertidige holdepladser bliver placeret så tæt på rutebilstationen som muligt. Kundevenlige oversigtskort og god skiltning skal hjælpe kunderne med at finde deres bus, skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Trafikselskabet har lavet en særlig infoside på midttrafik.dk, der løbende vil blive opdateret med de seneste informationer om bygningen.

00:22

VIDEO: Rutebilstationen i Aarhus har siden oktober 2019 været afspærret på grund af frygt for, at pladsen kunne kollapse ned i parkeringskælderen under.

Luk video

Dårlig adgang for ældre og synshandicappede

Midttrafiks Kundecenter, der er beliggende på rutebilstationen, er ikke omfattet af ombygningen. Derfor vil passagerer fortsat kunne blive betjent der.

Læs også Kommune har kendt til problemer med Aarhus Rutebilstation i 27 år

Midttrafik oplyser dog, at adgangen gennem rutebilstationen kan blive vanskelig for især ældre og synshandicappede.

Trafikselskabet anbefaler derfor, at kunderne køber eller fornyer deres pensionistkort og blindekort ved at ringe til Midttrafik eller på webshoppen.

Den 26. oktober starter første omgang af ombygningen og den ene halvdel af arealet, hvor busserne holder, vil blive afspærret. I starten af marts 2021 starter anden del af ombygningen, og den anden halvdel spærres.