Buschauffører føler sig chikaneret af vrede trafikanter

Steen Johannsen har fået nok af hensynsløse bilister i Aarhus

Foto: Facebook / TV2OJ

Spytklatter på fordøren, stenkast mod ruderne og ’fuckfingre’ er en del af hverdagen som buschauffør i Aarhus. Sådan lyder det i hvert fald fra Steen Johannsen, der fortæller, at de voldsomme oplevelser gengives fra kollegaerne.

- Jeg har oplevet, at en spyttede på min fordør, en anden kastede en fyldt øldåse op på forruden, tit får vi verbale overhalinger og mange giver os fuckfinger, fortæller buschaufføren.

Læs også 23-årig mand chikanerede bybus i Aarhus

Steen Johannsen kører til daglig to ruter, der indebærer kørsel i Aarhus, og han mærker en markant forskel på dem og så de øvrige ture i det østjyske.

- Det er som om, at der sker noget, når man kører forbi byskiltet. Vi får også et risiko- og stresstillæg i Aarhus, fordi situationen er speciel her. Jeg ved ikke, hvad der gør det, men i Aarhus er mentaliteten bare anderledes, siger Steen Johannsen.

Kender ikke løsningen
Især i forbindelse med at bussen skal ud igen fra stoppesteder, giver udfordringer og tilspidsede episoder, forklarer chaufføren.

- Færdselsloven siger faktisk, at bilister skal holde tilbage for busserne, men det er de færreste, som rent faktisk gør det, lyder det fra ham.

Chaufføren har ingen forklaring på, hvad der får medtrafikanterne til at reagere, som de gør, og umiddelbart ved han heller ikke, hvordan problemet løses.

- Nu har jeg gjort opmærksom på, hvordan vi oplever det, og så håber jeg, at folk fremover tager mere hensyn, siger Steen Johannsen.