Burger Shacks pizzeria tvangslukket

Tvangslukning er myndighedernes hårdeste indgreb.

Fødevarekontrollen har blandt andet fundet bananfluer i pizzariaet i Guldsmedgade i Aarhus. Foto: Pizza Hytten / Facebook

Det aarhusianske pizzeria Pizza Hytten er netop blevet tvangslukket efter et besøg af Fødevarestyrelsen. 

På pizzeriaets dør i Guldsmedgade har Fødevarestyrelsen påklistret et skilt med ordlyden: "Salg af fødevarer forbudt indtil videre".

Der er tale om det hårdest tænkelige indgreb, der er til rådighed i lovgivningen, og Fødevarestyrelsen opsætter kun skiltet i tilfælde af akut sundhed for forbrugerne.

'Det kan fx være på grund af rotte-angreb eller anden akut sundhedsfare,' skriver Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen kritiserer Pizza Hyttens markedsføring, hvoraf det blandt andet fremgår, at pizzeriaets produkter udelukkende består af italienske råvarer, og at pizzeriaets dej ikke har hævet i 72 timer. Foto: Pizza Hytten / Facebook

Kæde i krise

Pizza Hytten i Aarhus hører ind under burgerkæden Burger Shack, hvis (nu forhenværende) direktør netop har forladt kæden efter, at Fødevarekontrollen afslørede store problemer og lovbrud hos Burger Shack.

Læs også Direktør forlader aarhusiansk burgerkæde efter fødevarekritik

Der blev blandt andet opdaget dårlig behandling af fødevarer og stærkt misvisende markedsføring. De 15 burgerbarer fik 30 sanktioner.

Fødevarekontrollen har fundet flere mangler hos burgerkæden Burger Shack. Foto: The Burger Shack

I et nyt opslag på Pizza Hyttens facebookside står der blandt andet følgende:

"Det er korrekt, at der er konstateret bananfluer i Guldsmedgade. Det er et tilbagevendende problem i disse lokaler. Indtil vi har fået bugt med problemet holder vi lukket i restauranten i Guldsmedgade".

Falsk markedsføring

Det fremgår af facebookopslaget, at Fødevarestyrelsen også kritiserer pizzeriaets markedsføring, 

Pizza Hyttens produkter skal således ikke bestå udelukkende af italienske råvarer, ligesom pizzeriaets dej ikke nødvendigvis har hævet i 72 timer.

Fødevarestyrelsen finder desuden ikke, at Pizza Hyttens pizzeriaer bages i brændefyret stenovn. 

I Aarhus findes der Pizza Hytten-filialer i Guldsmedgade, Frederiks Allé og Mejlgade.