Bundsgaard siger igen ja tak til formandshonorar

I sin tid som KL-formand har Jacob Bundsgaard frasagt sig honoraret som formand for Aarhus Havn. Nu siger han igen ja tak.

Siden Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) blev formand for KL i 2018 har han frasagt sig honoraret for også at være formand for Aarhus Havn.

Men med udsigt til at skulle overdrage KL-titlen til Kalundborgs Martin Damm (V) på torsdag, hvor der er Kommunalpolitisk Topmøde, siger han igen ja tak til de 150.000 kroner, som følger med titlen som havneformand. 

Borgmesteren frasagde sig honoraret, da han ikke mente, at Aarhus Kommune skulle være lønførende, men nu er sagen en anden.

- Principielt er mit synspunkt, at man skal have en hyre for det arbejde, man laver - herunder også bestyrelsesarbejde. 

- I forhold til honoraret som bestyrelsesformand for havnen, fandt jeg dog, at min lønpakke i kombination med posten som formand for KL samlet blev for høj, og jeg synes ikke, at vi i Aarhus Kommune skal være lønførende. Derfor frasagde jeg mig honoraret, men da jeg fra den her uge ikke længere er KL-formand, har jeg valgt at tage imod det honorar, et enigt byråd står bag, udtaler Jacob Bundsgaard (S) i et skriftligt svar til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke længere selvskrevet formand

Havnevedtægterne blev for nylig ændret, så man som borgmester ikke længere er selvskrevet som havneformand. Og det er endnu et argument for at modtage honoraret, mener borgmesteren. 

- Derfor skal man som formand for bestyrelsen i Aarhus Havn også have et vederlag, der flugter med honoreringen i andre bestyrelser. Honoraret på 150.000 kroner er dog under gennemsnittet for sammenlignelige havne, forklarer Bundsgaard. 

quote Principielt er mit synspunkt, at man skal have en hyre for det arbejde, man laver - herunder også bestyrelsesarbejde.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester, Aarhus


Ifølge Aarhus Kommune tjener man som borgmester i kommunen 1.216.914 kroner om året, og en KL-formand får 583.328 kroner.

Jacob Bundsgaard står til at miste KL-formandsposten, da hans parti, Socialdemokratiet, gik markant tilbage ved efterårets kommunalvalg. Han fortsætter dog som næstformand, hvilket han årligt vil få 291.664 kroner for - præcis halvdelen af formandsposten.

Aarhus Havns bestyrelse