Bundsgaard om radikalisering: Vi skal stå sammen

Aarhus er vært for international konference om radikalisering og ekstremisme

Torsdag og fredag danner Centralværkstedet i Aarhus rammen om en international konference om radikalisering og ekstremisme.

I skyggen af terrorhandlingerne i Paris udvekslede deltagerne erfaringer om, hvordan problemer med øget radikalisering i Europa kan bekæmpes.

- Det er en europæisk konference, der handler om, hvordan vi i byerne bliver bedre til at skabe sikkerhed og tryghed, og det er med deltagelse fra lande og byer fra hele Europa, der er samlet for at sætte fokus på det her, siger Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune.

Cirka 300 deltagere fra cirka 30 forskellige lande deltager i konferencen, der finder sted i Centralværkstedet i det centrale Aarhus.

Konference afholdes som planlagt

Fuld fokus på problemerne

- Formålet er for det første at sikre, at der er fuld fokus på det meget, meget vigtige tema, som er blevet alt for aktuelt med de begivenheder, der har fundet sted i Paris i fredags, og som også har konsekvenser for mange andre byer rundt om i Europa. Det handler om at dele viden og erfaring og sikre, så det både er helt i toppen på politisk niveau, men også ude ved praktikerne, dem der i hverdagen skal skabe sikkerhed og tryghed og modvirke radikalisering, siger Jacob Bundsgaard.

Han mener, at man er nødt til at stå sammen for at bekæmpe problemer med radikalisering og ekstremisme.

- Det her er så stort et problem, som vi er nødt til at stå sammen om at løse, og vi er nødt til at dele viden på tværs af landegrænserne. Det her er globalt problem, som vi alle sammen skal deltage i at få løst, siger Aarhus-borgmesteren.

I tv-indslaget øverst på siden kan du se mere fra onsdagens konference i Aarhus.

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

Aabybro efterskole retouch

Sofus vil "spærres inde" på sin efterskole

Mette F.

Mette F. åbner op for at forlænge restriktioner yderligere

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri-Listen får fire kandidater: - Det er en rigtig god start