Bundsgaard ny næstformand i KL

Jacob Bundsgaard overtager borgmesteren i Rødovre Erik Nielsens plads som næstformand i Kommunernes Landsforening (KL)

Jacob Bundsgaard får nu som næstformand plads i KLs absolutte top og skal derfor fremadrettet bl.a. være med til at forhandle den årlige ramme for kommunernes økonomi med regeringen igennem.

For Jacob Bundsgaard er pladsen som næstformand ensbetydende med en mulighed for at sætte dagsordenen i forhold til de helt aktuelle udfordringer landets kommuner står overfor. Lige nu de mange flygt-ninge der ankommer til Danmark.

- KL spiller en nøglerolle i løsningen af de store udfordringer, kommu-nerne står overfor. Helt aktuelt den flygtningesituation vi står i, hvor kommunerne forventes at løse en kæmpeopgave. Her er regeringen nødt til at bidrage og kompensere kommunerne for ekstraudgifterne, siger den nye næstformand i KL, Jacob Bundsgaard, i en pressemeddelelse.

Vil udvikle velfærden

Samtidig peger Jacob Bundsgaard på KL's rolle med at modernisere og udvikle velfærdssamfundet, hvor netop Aarhus Kommune har gode erfaringer.

- Med afsæt i den gentænkning af kommunens rolle vi arbejder med i Aarhus og mange andre kommuner, glæder jeg mig til at få endnu bedre mulighed for at påvirke den måde, vi tænker samspillet mellem borgere og kommune på. Vi er nødt til at finde nye måder og nye veje, hvis vi skal bevare velfærdssamfundet, som vi kender det, forklarer Jacob Bundsgaard.

Som konsekvens af næstformandsposten træder Aarhus-borgmesteren samtidig tilbage som formand for KL's Arbejdsmarkeds- og erhvervs-udvalg.

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

COVID 19 LIVE
mundbind

liveblogEU-agentur opfordrer til strengere coronarestriktioner

lyntest Falck corona test

Kommuner skruer op for private lyntests

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave