Bundsgaard: Det er helt uacceptabelt

Østjyske borgmestres kamp for motorvejsudvidelse har endnu ikke givet pote

02:46

1 af 2

Borgmestrene i Østjylland vil have den. Det samme vil erhvervslivet, men endnu er der lagt så meget som en meter asfalt.

Der er tale om udvidelsen af den østjyske motorvej, E45, som længe har stået højt på ønskelisten hos blandt andet Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Udover at være borgmester for landets næststørste kommuner, er han også formand for erhvervssammenslutningen Business Region Aarhus, som består af 11 østjyske kommuner.

Jacob Bundsgaard forstår ikke, at der endnu ikke er truffet afgørelse om at udvide motorvejen fra to til tre spor og undrer sig over, at han og hans borgmesterkollegaer må vente i op til flere år på en politisk beslutning.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, lyder reaktionen fra Jacob Bundsgaard oven på transportordfører Kristian Pihl Lorentzens (V) udmelding om, at der i øjeblikket er landsdækkende pause for anlægsprojekter.

Ventetid gør ondt

Hvis virksomhederne og borgerne i det hele taget skal vente yderligere på, at der bliver taget hånd om trængslen mellem Aarhus og Skanderborg, så vil det koste samfundet dyrt.

Ifølge Jacob Bundsgaard kan det i sidste ende betyde, at nogle virksomheder er nødt til at flytte deres produktion væk fra Østjylland.

Han appellerer derfor til, at politikerne tænker sig om og ikke mindst handler:

- Vi må lægge så meget pres som overhovedet muligt på de ansvarlige politikere på Christiansborg, siger Jacob Bundsgaard og tilføjer:

- Jeg vil vove den påstand, at pengene også er i kassen, siger han og henviser til, at tidligere beregninger har vist, at en motorvejsudvidelse vil koste omkring en halv milliard kroner om året.

Se hele interviewet med Aarhus-borgmesteren i videoen øverst i artiklen.

Østjyske borgmestre tror på udvidelse af motorvej E45