Budgetforlig i Aarhus på plads: Flere penge til handicappede

Et rødt flertal i Aarhus Byråd har indgået forlig om næste års budget

Over de næste fire år vil Aarhus Kommune løfte velfærden med 1,3 milliarder kroner. Det er en af delkonklusionerne på budgetforliget, som et rødt flertal i Aarhus Byråd netop er blevet enige om.

Det er Socialdemokraterne, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre, der er blevet enige om et forlig, der altså er uden de blå partier, der tidligere på dagen forlod forhandlingerne. 

Læs også Dramatisk masse-udvandring fra debatmøde

- Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at samle et solidt flertal bag budgettet, men jeg havde naturligvis gerne set, at flere partier ville være med til at tage ansvar. Budgetforliget styrker velfærden for nogle af de svageste i vores by, handicappede og ældre, – og giver samtidig et løft til vores skoler, kulturen og idrætten. Forliget sikrer også, at vi f.eks. kan styrke tryghed og integration, Ren By, turismeindsatsen, klimaplanen og driften af et havnebad. På den måde er forliget udtryk for væsentlige forbedringer, som kommer rigtig mange til gode og som styrken byens liv og velfærd, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Især serviceudvidelser inden for voksenhandicapområdet har været et fokuspunkt i forhandlingerne, og her er der planer om, at pæne dele af de øgede kroner til velfærden skal fordeles.

TV 2 | ØSTJYLLAND indhenter løbende reaktioner på budgetforliget.