Brug mobilen sådan ved fødsel

Chefjordemoder Joan Lindholdt Dür giver gode råd til, hvordan man undgår, at mobilen tager overhånd i forbindelse med fødslen

01:22

1 af 2

Chefjordemoder på Aarhus Universitetshospital Joan Lindholdt Dür giver her kommende forældre gode råd til, hvordan mobiltelefonen skal bruges i forbindelse med fødslen af ens barn.

Rådene kommer i kølvandet på TV2 dokumentaren 'Når mobilen ta'r magten', hvor forældre har mobiltelefonen med til fødslen.

I dokumentaren ser man blandt andet, hvordan et planlagt kejsersnit bliver filmet tæt på ved hjælp af mobilen, og hvordan alt efter fødslen bliver dokumenteret og delt på de sociale medier.

Se også: Mobilen indtager fødestuen

På fødeafdelingen i Aarhus vil man nu gøre fornuftig brug af mobiltelefonen til en del af fødselsforberedelsen:

- Man skal tænke over, at de første to timer, efter at barnet er født, er fuldstændig magiske, og det er de, fordi barnet er helt særligt vågen, og det er første gang, man får set, hvad var det egentlig, der har været derinde i alle de måneder, man har gået og ventet på barnet, siger Joan Lindholdt Dür til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun forstår godt, at man gerne vil have billeder af sit nyfødte barn:

- Men tag lidt stilling til at dosere det, så vi både har nærværet til barnet og får taget de her billeder, som jo også er rare at have senere, siger hun.

Hør alle rådene i videoen øverst på siden.