Brødre tiltalt i terror-sag

To mænd på 19 og 24 år tiltalt for terror

01:18

1 af 2

Anklagemyndigheden rejser nu straffesag mod to brødre fra Aarhus, der er tiltalt efter straffelovens forbud mod terrorfinansiering og træning til terror.

Det sker, efter at justitsministeren har tiltrådt Rigsadvokatens indstilling om at tiltale de to brødre på 19 år og 24 år efter terrorbestemmelserne i straffeloven.

- Anklagemyndigheden tiltaler de to brødre for i fællesskab at have arrangeret og finansieret den ældste brors ophold i en somalisk træningslejr, der er kontrolleret af terrororganisationen Al-Shabaab, siger statsadvokat Jens Røn, Rigsadvokaten, til anklagemyndigheden.dk

Straffesagen drejer sig om en 24-årig mand, der ifølge anklageskriftet i nogle måneder frem til marts 2012 opholdt sig i en træningslejr tæt ved Somalias hovedstad Mogadishu, hvor han modtog træning, instruktion eller anden oplæring til at begå terrorhandlinger. Hans 19-årige lillebror er tiltalt for at have ydet bistand til storebroderens træningsophold. Brødrene er samtidig tiltalt for at have ydet økonomisk støtte til Al-Shabaab.

Straffesagen vil blive behandlet ved Retten i Århus som en nævningesag. Anklagemyndigheden forventer, at straffesagen vil blive indledt den 11. marts 2013.

De to brødre har været varetægtsfængslet siden maj 2012. De er tiltalt efter straffelovens § 114 d, stk. 3, og § 114 b.

Se et tv-indslag om de terrorsigtede øverst på siden.