Brød ind i 26 biler

Skaderne dyrere end udbyttet

Arkivfoto

En regulær indbrudsbølge ramte natten til onsdag 26 biler, som var parkeret i det centrale Aarhus og i Viby.

Bilerne har alle fået slået en siderude ind, og derefter er bilerne ribbet for alt af værdi i handskerum, sidelommer og midterkonsol.

De uheldige bilejere har fået stjålet flere pc'ere, gps'er, solbriller og kørebriller, en pakke cigaretter samt de parkometerpenge, der lå i midterkonsollen. Det drejer sig om småbeløb fra et par kroner til 100 kroner, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Tyverierne ramte bilejere i Åbenrågade, Tinglevgade, Augustenborggade, P.P. Ørumsgade, Nordborggade, Viborgvej, i kvarteret omkring Byvangsalle i Viby, Borgvold og Grøfthøjparken.

Politiet vil ikke udelukke, at der er tale om den samme gruppe, der står bag alle indbruddene, som alle blev anmeldt onsdag formiddag, efterhånden som de 26 bilejere blev opmærksomme på de smadrede sideruder. Udbyttet, hvor man er gået efter selv småting i bilerne gør, at politiet heller ikke vil udelukke, at man skal søge efter tyvene blandt østeuropæiske bander, som traditionelt finder selv mindre værdifulde genstande eftertragtelsesværdige.

- Det er påfaldende mange indbrud på en nat. Og bommen er sænket så lavt, at det peger i den retning, siger Mogens Brøndum. En barnepude til en autostol er endog blandt de stjålne genstande.

I 13 af indbruddene er der ikke stjålet noget. Der havde bilejerne fuldt rådet om ikke at efterlade værdigenstande i bilen, siger Mogens Brøndum, der påpeger, at skaderne efter indbruddene i flere tilfælde overstiger værdien af det stjålne. Hertil kommer, at bilejerne nu skal bruge tid og penge på at have deres biler på værksted indtil skaderne er udbedret.