Britisk terrormistænkt bor i Aarhus

22-årige Ahmed Halane opholder sig i Aarhus

Foto: Fra YouTube

Den 22-årige terrormistænkte, Ahmed Halane, der har indrejseforbud i Storbritannien, opholder sig nu i Aarhus, hvor han blandt andet kommer i Grimhøjmoskeen i den vestlige del af byen. Det skriver engelske BBC.

Overfor TV 2 | ØSTJYLLAND bekræfter talsmanden for Grimhøjmoskeen, Oussama el-Saadi, at Ahmed Halane kommer i moskeen.

- Han er bare en almindelig person som alle andre, der kommer til fredagsbønnen. Jeg har set ham cirka tre-fem gange her for nylig, men jeg ved intet om ham, siger Oussama el-Saadi om den 22-årige Ahmed Halane, der har somaliske rødder.

Ifølge BBC er den 22-årige dansk statsborger, men han er opvokset i Storbritannien, hvor han altså nu har indrejseforbud, da han er mistænkt for at kæmpe med militante islamister i Somalia og Syrien.

Han har ifølge det engelske medie rejst rundt i EU, selvom britiske myndigheder anser ham for at udgøre en sikkerhedsrisiko, og nu har han angiveligt slået sig ned i Aarhus.

Kilder har fortalt BBC, at Ahmed Halane blev radikaliseret, efter han lyttede til ekstremistiske prædikanter online. En af dem er angiveligt Anwar al-Awlaki, en amerikansk-født radikal islamistisk præst og al-Qaeda-leder, som blev dræbt i Yemen. En kilde tæt på Ahmed Halanes familie fortæller ifølge BBC, at han tidligere har været i Somalia for at tilslutte den militante, islamistiske bevægelse al-Shabaab.