Brian Sørensen fra Kaffegal fik flot fælleskabspris

Der blev uddelt i alt ti priser til folk, der har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet

01:46

Fællesskabsprisen blev torsdag uddelt i København. En af priserne gik til Brian Sørensen fra Café Kaffegal i Aarhus.

- Det synes jeg, er helt suverænt, og det er fedt. Jeg er dybt beæret og også rørt, det er ikke så tit, man får anerkendelsen indenfor det her felt, så det her, det er sådan lidt den ultimative anerkendelse for mit vedkommende.

Brian Sørensen står i spidsen for ChangeMakers, som er den frivillige forening bag Café Kaffegal.

Fællesskabet i fokus
Café Kaffegal er en aarhusiansk café som går efter at skabe jobs til folk med psykisk sårbarhed, derfor er fællesskab i fokus hos den aarhusianske virksomhed.

- Jamen jeg har jo altid arbejdet for fællesskabet, det har jeg brugt tyve år af mit liv på, og jeg elsker fællesskaber. I gamle dage havde jeg et motto, der hed, at fællesskaber giver flere muligheder, og det er bare det, der sidder dybt i mig at alle har mulighed for at få nogle flere muligheder i deres liv, hvis de bare indgår i nogle fællesskaber. Så handler det bare om, at der er nogen, der har lidt mere tid og energi til at danne fællesskaber, og det er det jeg synes, er enormt spændende, og det vil jeg aldrig nogensinde stoppe med.

 

01:46

Her kan du se, hvordan det så ud, da Brian Sørensen efter prisoverrækkelsen gav en tale

Luk video

 

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, var også til stede til prisoverrækkelsen, og hun havde masser af ros til Brian Sørensen.

- Jamen Brian har jo fået fællesskabsprisen, fordi for eksempel Café Kaffegal jo bare er et super fint sted, og alle taler om det rummelige arbejdsmarked, Brian skaber det faktisk. Han skaber et sted, hvor man kan gå hen og få en god kop kaffe og samtidig være med til at tage ansvar for, at nogen af dem, der står uden for fællesskabet, faktisk får lov at være en del af det, siger Mette Frederiksen (S).

01:23

Mette Frederiksen var også til stede til prisoverrækkelsen

Luk video

Prisen uddeles til i alt ti enkeltpersoner eller grupper, der har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.