Bragede forbi vejarbejde med 122 km/t: - Det er fuldstændig uforsvarligt

Østjyllands Politi uddelte i alt 37 sigtelser ved kontrol i Aarhus Vest

Ung mand havde ikke lyst til at snakke med betjente i civil patruljevogn. Det skulle han have gjort. Genrefoto. Foto: Ritzau Scanpix

En 22-årig mand fra Aarhus kan vinke farvel til sit kørekort, efter at han lørdag kørte alt for hurtigt på en strækning med vejarbejde.

Scenariet starter da den unge mand spotter en civil patruljevogn i forbindelse med en kontrol i Aarhus Vest. 

Læs også Politi efterlyser mand i 'unormal' voldssag: Slog løs på 19-årig pige

 - Dem vil han åbenbart ikke snakke med, og han prøver at undslippe ved at sætte farten op, siger Jakob Kristiansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Han ved så ikke, at vi længere henne af vejen har en anden bil, hvor et par betjente kan notere, at han kører for stærkt ved et stræk med vejarbejde. 

Helt præcist kørte den 22-årige mand 122 km/t på en strækning, hvor det er tilladt at køre 80 km/t.

- Det er fuldstændig uforsvarligt at køre så stærkt ved et vejarbejde, siger Jakob Kristiansen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Det kan være livsfarligt at køre for hurtigt, hvor der er vejarbejde. Genrefoto. Foto: Arkiv: Morten Germund - Ritzau Scanpix

Belastet område

Den unge mand har fået en betinget frakendelse af kørekortet, så han først lovligt kan køre bil igen, hvis han består ny teori- og køreprøve.

Ifølge Jakob Kristiansen sker der generelt ret mange færdselsforseelser i Aarhus Vest. 

- Af samme grund har vi en del færdselsindsatser i området. Vi er ofte til stede i Aarhus Vest, siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen.

Læs også VIDEO: Lastbil laver vanvittig overhaling venstre om helleanlæg

Østjyllands Politi måtte i alt uddele 37 sigtelser ved lørdagens kontrol i Aarhus Vest.

Fem sigtelser handlede om bilister, der kørte over for rødt. Fem sigtelser faldt i forbindelse med bilister, der overhalede højre om.

02:38

VIDEO: Vores reporter Michael Olesen gennemførte for snart to måneder siden et uvidenskabeligt forsøg på vejene. Han ville undersøge, hvor hurtigt, der blev kørt, ved vejarbejdet på E45 ved Skanderborg. Indslaget er fra 22. april 2018.

Luk video