Brætspil er et stort hit blandt de studerende i Aarhus

En ny brætspilscafé har set dagens lys i det centrale Aarhus

02:36

1 af 2

Brætspil er igen blevet in. Aarhus har for nylig fået i sin første brætspilscafe, og den er blevet et kæmpe hit.

Mange unge studerende er nemlig trætte af, at al underholdning skal foregå på en smartphone.

En tirsdag aften lagde TV 2 | ØSTJYLLAND vejen forbi den nye café, og her mødte vi Camilla Thomsen, der besøgte caféen for første gang.

- Jamen, vi skulle lige prøve noget andet for en aften end bare at sidde derhjemme, og så var vi ude at spise, og så tænkte vi, at det kunne være meget hyggeligt, fordi jeg havde hørt om det her nye sted, fortæller hun.

Ifølge flere af de unge på caféen, så giver det en mere social dimension at mødes over bræt og terninger ned blot en øl eller en kop kaffe.

- Det er en helt anden stemning, der opstår. Det er jo bare en helt anden måde at være sammen på, når man lægger mobilerne væk og sidder og hygger om det her, siger Nikolaj Toftgaard Jespersen.

Strøget, åen og rådhuset: Nu har Aarhus sit eget brætspil

Brætspilscaféer har længe været kendt i andre lande, men trenden er ny i Danmark. For et år siden åbnede den første brætspilscafé i København, og nu er Jesper Overgaard fulgt efter i Aarhus.

- Vi har fuldt hus både fredag og lørdag, og som i kan se i aften en tirsdag, der er der også fuldt hus, siger han.

Camilla Thomsen er der heller ikke tvivl om, at hun vender tilbage til brætspilscaféen.

- Folk trænger til at komme ud. Studerende kan måske godt have en tendens til at sidde derhjemme rigtig mange timer for at læse, og så trænger man til et eller andet at være sammen om, siger hun.

En dagsbillet til caféen koster 30 kroner, og så har man adgang til 300 forskellige spil.

For de cafe-gæster, der ikke orker at sætte sig ind de mange nye spils regler, har Aarhus Brætspilscafe hyret en række spilleguruer, der kan vejlede folk og hjælpe dem med at kommer godt i gang.

I TV-indslaget øverst på siden kan du se mere om brætspilscaféen i Aarhus.