Brabrand og Fremad på vej mod redning

To Århus-hold i den næstbedste fodboldrække er på vej mod en redning

Brabrand er ganske vist stadig under nedrykningsstregen, men fik søndag et vigtigt og meget overraskende point på udebane mod SønderjyskE.

Holdet står nu med gode kort på hånden inden sidste spillerunde. Århus Fremad tabte søndag hjemme til Lyngby, der sammen med AGF er rykket op i superligaen. Men holdet fra Riisvangen kan selv sikre sig en ekstra sæson i 1. division og pudsigt nok kan Fremad i sidste spillerunde hjælpe Brabrand til også at løse billet til endnu en sæson i den næstbedste række.

Århus Fremad skal nemlig møde Thisted, der er én af Brabrands nærmeste konkurrenter i kampen om at undgå nedrykning.

Den største hjælp kan Brabrand dog få fra AGF, der i sidste runde møder HIK. Nordsjællænderne vandt søndag over HIK og rykkede over Brabrand, så HIK har ét point mere end Brabrand.

Brabrand lignede ellers længe en taber i kampen mod SønderjyskE.

Sønderjyderne førte 2-0 til omkring 20 minutter før afslutningen. Men med et reduceringsmål af Kasper Vinding og udligningsmål af Jonas Thomsen kom Brabrand tilbage og ser nu ud til at gøre det umulige: Redde skindet i 1. division.

Brabrand møder i sidste spillerunde om en uge Fredericia, der ikke længere har noget at spille for, efter at AGF har sikret til den sidste oprykningsbillet.

Århus Fremad møder Thisted i sidste spillerunde og kan altså redde både sig selv og Brabrand fra nedrykning, hvis AGF samtidig sørger for, at HIK ikke får fuld pointhøst.