Børnehuset Klodshans i Brabrand i flammer i aftes

Alle institutionens børn passes nu i Sødalens SFO-lokaler. Her skal de 46 børn være resten af ugen

00:23

Personalet i Børnehuset Klodshans i Brabrand har mandag morgen meget travlt. Søndag aften brændte bygningen ned, og alle børn i den integrerede institution skulle derfor passes i andre lokaler.

- Det her er bare rigtig træls og trist, og det synes forældrene også. Hele morgenen er for mit vedkommende gået med at tale med forældre og henvise børn til andre lokaler, siger leder af Børnehuset Klods Hans Frank Lauge Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Formand i Letbane-bestyrelsen tager det fulde ansvar

Institutionen, som rummer 13 vuggestuebørn og 33 børnehavebørn, har fået lov at låne Sødalsskolens SFO-lokaler ugen ud.

- Vi tager en dag af gangen. Jeg har ikke noget overblik over hvornår vi kan rykke tilbage i lokalerne, siger Frank Lauge Nielsen.

Østjyllands Brandvæsen blev kaldt ud til branden kl 23.00 søndag aften. Institutionen ligger på Louisevej 31. 

Otte mand ind i bygningen

- Da vi kom til stedet satte vi otte mand ind i bygning, hvor det var relativt svært at komme til pga. forskellige konstruktioner, siger indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen John Korsbak til TV2 ØSTJYLLAND.

Indsatslederen oplyser, at der var kraftig brand i bygningens trækonstruktion, og han tilkaldte yderligere seks brandfolk for at sikre, at branden ikke spredte sig.

Læs også Østjysk taekwondo-koryfæ optaget i Hall of Fame i New York

- Vi bliver nødt til i vores efterslukningsarbejde at save forskellige konstruktioner ned for at komme ind til tagspær og lignende, hvilket besværliggjorde arbejdet en smule, siger John Korsbak. 

Brandfolkene var færdige med slukningsarbejdet omkring kl 03.

Østjyllands Politi lavede i nat brandtekniske undersøgelser fra stedet. 

- Dem sidder vores efterforskere nu med, og ud fra dem skal årsagen til branden fastslås. På nuværende tidspunkt er det for tidligt at sige noget om årsagen, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND. 

Øverst i artiklen kan du se en video fra branden. Videoen er filmet af Local Eyes.