Børnehavebørn om økologi: Det er sundt, der ikke er gift på
Salget af økologi til professionelle køkkener stiger. Hos Børnehuset Østerskov har man i halvandet år udelukkende serveret økologisk mad
Det er ikke kun private forbrugere, der er vilde med økologi. Salget af økologi til professionelle køkkener har næsten indhentet salget til private forbrugere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Et af de professionelle køkkener, der udelukkende serverer økologiske varer er Børnehuset Østerskov.
Læs også
- Det er sundt, fordi der ikke er noget gift på, lyder det fra institutionens børn.
I halvandet år har alt mad, de har fået serveret i børnehaven, været økologisk.
Økologi er dyrere
De fleste, der har handlet økologisk, er bekendte med, at priserne er lidt højere. Den udfordringer har børnehaven blandt andet løst ved at mindske mængden af mad, der går til spilde, og ved at skære ned på mængden af kød.
Ifølge køkkenleder Anja Østergaard Jensen har børnene uden problemer taget den mere grøntsagstunge kost til sig.
- Jeg oplever dem som åbne og nysgerrige. Jeg tænker, de synes, det er meget naturligt, at det er sådan, vi spiser i børnehaven, siger køkkenlederne.
Læs også
Børnehavebørnenes livretter er da også langt fra den klassiske spaghetti med kødsauce. De er i stedet vilde med grøntsagssuppe og grød, siger Anja Østergaard Jensen.
Der lyder det også et ensstemmigt 'ja', da børnene bliver spurgt, om de tror, de får det bedre af økologisk mad.
Guldmærke i Økologi
Den økologiske kost er populær hos mange køkkener og spisesteder i Østjylland. Flere og flere opnår 'Det Økologiske Spisemærke', som Fødevarerstyrelsen uddeler til køkkener med høj grad af økologi.
Sidste år steg antallet med 24 procent, så det nu er i alt 665 steder i Østjylland, der har fået spisemærket.
Mærket findes både i guld, sølv og bronze. For at opnå guld-mærket skal mellem 90 og 100 procent af den mad, der bliver serveret være økologisk. Det har 104 køkkener i Østjylland opnået.