Børneafdelingen i Skejby er ramt af store besparelser

Afdelingen mister årligt omkring 30 millioner kroner

02:42

Børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital er ramt af hårde besparelser, og det kan mærkes af dem, der er kommet der med deres børn i en årrække.

- Man kan ikke undgå at mærke, at der sker ændringer hele tiden herude, fra da vi startede, hvor der var ansat en ude i køkkenet til at sørge for, at maden blev lavet. Det var nok noget af det første, der blev fjernet herfra, og så er det gået ned af bakke siden, siger Christine Hald, hvis datter har været indlagt mange gange på børneafdelingen i Skejby.

 

Ikke længere et spørgsmål om Børneafdelingen er på vej mod kanten – afdelingen er ude over kanten

Børneafdelingen har været igennem en række sparerunder, der til sammen betyder, at der årligt bliver skåret 30 millioner af budgettet.

Ifølge et dokument, som TV 2 | ØSTJYLLAND er kommet i besiddelse af, er det ifølge den ledende overlæge Ikke længere et spørgsmål om Børneafdelingen er på vej mod kanten – afdelingen er ude over kanten.

Læs også 20 børn tjekkes på hospitalet: For meget D-vitamin

 Tidligere sparerunder har betydet, at fire speciallæger og 50 sygeplejestillinger er forsvundet.

- For et par år siden gjorde vi opmærksom på, at vi var bekymret for det faglige niveau på vores afdeling, fordi vi var lige blevet udsat for en række besparelser, nu har vi fået en stor en igen, så selvfølgelig er vores bekymringer ikke blevet mindre, siger professor ved Børneafdelingen på AUH Søren Rittig.

De nye besparelser kommer blandt andet til at gå ud over forskning på afdelingen, ligesom der heller ikke vil være flere psykologer tilbage på afdelingen.

Problem på flere afdelinger
Hos Region Midtjylland kender man til problemet, og her mener man faktisk, at det ikke kun er isoleret til en afdeling.

- Jeg er godt klar over, at vi har store udfordringer i vores sundhedsvæsen, ikke kun på den her afdeling, men faktisk på alle afdelinger på vores hospitaler. Økonomien er meget stram, og de er meget presset, siger formand i Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).

03:02

Hør hele interviewet med Ander Kühnau her

Luk video

Anders Kühnau mener, at en stor del af problemet ligger ved de økonomiaftaler, de laver med regeringen.

- Det kan ikke nytte noget, at når vi laver aftaler med vores regering, så får vi nulvækst ved alle vores økonomiaftaler, det har vi i hvert fald gjort i de seneste år, og det er et problem, siger Anders Kühnau.

Hos Region Midtjylland erkender de dog deres del af ansvaret.

- Vi tager ansvar for de besparelser, vi gennemfører, og vi prøver at gøre det på den måde, som er mest hensigtsmæssig, siger Anders Kühnau.