Børn til stede under stenkast mod politiet

Niårige børn var med, da der blev kastet sten efter politiet. Det får nu politiet til at bede forældrene i Gellerup om at holde bedre øje med børnene

Tirsdag aften oplevede politiet tilråb og stenkast fra en gruppe unge mennesker, hvor også børn helt ned på ni år deltog. Det får nu politiet til at bede forældrene om at holde bedre øje med børnene.

- Forældrene kan måske tro, at børnene er hos en kammerat. Så gå ud med børnene og se, siger Leif Benny Kristensen, leder af lokalpolitiet i Aarhus.

Ifølge Leif Benny Kristensen er der ekstra aktivitet lige i disse dage, da der er ramadan i øjeblikket. Under ramadanen spiser de muslimske familier først efter solnedgang. Politiet oplever, at børnene kommer sent ud på gaden og leger, fordi måltiderne er rykket til sent på aften. I Gellerup er det blandt andet omkring fodboldbanerne og klubberne, at der er aktivitet.

- De kommer på gaden efter solnedgang, når de kommer på gaden og er fyldt med energi. Det skal vi ikke blande os i. Men der er for mange børn, der er uden opsyn, siger Leif Benny Kristensen, der understreger, at de ikke oplever samme aktivitetsniveau udenfor, når ramadanen falder om vinteren.

Politiet går nu ud og beder forældrene om at holde mere øje med børnene, så de ikke bliver blandet ind i uroligheder eller kommer til skade.

- Vi synes, de ser nogle forkerte ting. Der er nogle toneangivende unge derude mellem 15 og 25 år, og dem drages børnene af. Og det er ærgerligt, hvis vi har børn stående under en politiaktion, siger Leif Benny Kristensen.