Borgmester vil pumpe trecifret millionbeløb i lufthavn

Erhvervslivet efterspørger flere flyruter til og fra Aarhus. Det vil borgmesteren imødekomme med en kæmpeinvestering i Aarhus Lufthavn.

Det skal være nemmere for turister, virksomheder og kunder at komme ind og ud af Aarhus. Det mener borgmester Jacob Bundsgaard (S), der vil skyde et trecifret millionbeløb i Aarhus Lufthavn.

- Vi brug for flere ruter til lufthavnen, så virksomhederne kan komme ud i verden med deres varer og tjenesteydelser og få kunder hertil, siger borgmesteren.

Forslaget kommer, efter Aarhus Kommune i sidste uge fik det grønne stempel fra EU, som var nødvendig for at kunne foretage investeringer på op til 115 millioner kroner uden at bryde reglerne for statsstøtte. 

quote Det kan være med til at tilføre værdi i form af arbejdspladser, skattegrundlag og vækst i det hele taget.

Jacob Bundsgaard, borgmester (S)

Jacob Bundsgaard mener, at investeringer i lufthavnen på 115 millioner kroner på sigt vil være til gavn for hele Aarhus-området.

- Det kan være med til at tilføre værdi i form af arbejdspladser, skattegrundlag og vækst i det hele taget, siger han. 

Kommunen har i forvejen brugt 20 millioner kroner på at dække et underskud i lufthavn og afsat yderligere 20 millioner kroner i reserve. Det er dermed de resterende cirka 75 millioner kroner, EU har godkendt, som Socialdemokratiet nu foreslår at bruge. 

Venstre mangler svar

Hos Venstre er man endnu ikke klar til at bakke op om Socialdemokratiets forslag. Bünyamin Simsek, der er Venstres politiske leder, efterlyser mere præcise svar på, hvad pengene skal bruges til, og hvor de skal tages fra. 

Bünyamin Simsek (V) efterlyser mere konkrete bud på, hvad millionerne skal bruges til, før Venstre er klar til at bakke op om forslaget. 
Bünyamin Simsek (V) efterlyser mere konkrete bud på, hvad millionerne skal bruges til, før Venstre er klar til at bakke op om forslaget. 

- Det er vigtigt, at de mange millioner bliver brugt rigtigt, for der er mange andre ønsker og behov i Aarhus, som for eksempel nye folkeskolefaciliteter, idrætsfaciliteter og nye veje. Og pengene til det kommer fra den samme kasse, siger han. 

Han fremhæver desuden, at han endnu ikke har modtaget den forretningsplan, som en erhvervsorienteret bestyrelse er sat til at udarbejde for kommunen. 

Vigtigt for erhvervslivet

Hos Erhverv Aarhus er man positivt stemt overfor de foreslåede investeringer. Pengene bør især bruges på at tiltrække nye ruter til andre byer i Europa, som er relevante for erhvervslivet, mener formand Jan Børjesson.

quote Det kan være, man skal lokke med billigere landingsafgifter og håbe på, at det giver gevinst i den anden ende.

Jan Børjesson, formand i Erhverv Aarhus

- Det kan gøres ved at snakke med forskellige luftfartsselskaber. Det kan for eksempel være, man skal lokke med billigere landingsafgifter og håbe på, at det giver gevinst i den anden ende, siger han. 

Han mener desuden, at der er behov for tidssvarende servicefaciliteter i lufthavnen, såsom bedre loungeområder, der vil gøre det mere attraktivt at opholde sig i lufthavnen. 

La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Dagens mest læste