Borgmester i kovending: Trækker støtten til stormoské

Jacob Bundsgaard (S) har ikke tillid til lokale foreninger i Gellerup

02:43

Foto: TV2OJ / Colourbox

1 af 2

Planerne om at bygge en stormoské i det vestlige Aarhus bliver næppe realiseret.

I et direkte interview på TV 2 søndag aften meddelte Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), at han trækker støtten til projektet. Dermed er flertallet bag byggeriet efter alt at dømme væk.

Et rødt flertal i Aarhus Byråd bakkede i marts sidste år op om at sælge en byggegrund på Bautavej nær Gellerup til opførelsen af en ny stormoské.

Byrådet skal stemme om stormoske igen

Men efter en række afsløringer i TV 2-dokumentaren 'Moskeerne Bag Sløret', melder Jacob Bundsgaard nu ud, at projektet mildest talt vakler.

- Det er et vigtigt princip, at vi har religionsfrihed i Danmark. Men med de ting, der er kommet frem her, så har jeg svært ved at se det projekt gennemført. Tilliden er væk, siger Jacob Bundsgaard (S) i 19-nyhederne på TV 2 søndag aften.

Vil have foreninger undersøgt

Aarhus-borgmesteren sagde allerede lørdag, at han vil have foreningerne, der ønsker at bygge stormoskeen, undersøgt.

SF vil sætte moské-planer på standby

Det skyldes, at personerne i miljøet omkring moskeerne ifølge borgmesteren har vist sig ikke at være helt så moderate muslimer, som antaget.

Allerede for et år siden valgte Venstre og De Konservative at trække støtten til planerne om at bygge en moské. Med søndagens udmelding fra Jacob Bundsgaard er Socialdemokraternes støtte også væk - og dermed er flertallet smuldret.

Azad-Ahmad: En stormoské skal være åben

- Jeg har meget svært ved at se, at projektet, som har været på tegnebrættet, kan gennemføres.

- Det har hele tiden været en forudsætning, at de foreninger, der står bag det her projekt, vil et aarhusiansk projekt, og nu taler de med to tunger, siger Jacob Bundsgaard (S) til TV 2.

I interviewet øverst i artiklen kan du høre Jacob Bundsgaard uddybe, hvorfor han trækker støtten til en stormoské.