Borgmester får klippet hæk

Gartnerelever vil servicere byens førstemand

Borgmester Jacob Bundsgaard får gjort haven vinterklar af gartnerelever uden praktikplads

Aarhus-borgmesteren Jacob Bundsgaard (S) kan glæde sig til i morgen, tirsdag, at få klippet hæk, slået græs og luget rosenbedet af lokale gartnerelever.

Den usædvanlige service for byens førstemand tages af gartnerelever, der ikke har fået praktikplads. De vil på denne måde gøre opmærksom på, at mere end 10.000 unge under uddannelse i øjeblikket står uden praktikplads.

- Vi vil forsøge at råbe borgmesteren op i håb om, at han vil gøre noget ved problemet, siger Peter Erboa, der har måttet stoppe grunduddannelsen, fordi han ikke kunne få en praktikplads.

- Danmark har ikke råd til, at så mange unge må afbryde deres uddannelse. Vi kræver, at borgmesteren løfter sit ansvar og sørger for, at der findes en fælles løsning, så de aarhusianske unge kan gennemføre deres uddannelse, siger Anne Hegelund fra FremtidsFighters, som er et netværk af fagligt aktive unge.

- Én løsning er at virksomheder, der vinder offentlige udbud, skal oprette praktikpladser. Både i første, anden og tredje led, siger hun